current views are: 13

12 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση09:45

Η επίθεση του Πολάκη στην δημοσιογράφο του ALPHA μέσω Facebook και οι αντιδράσεις

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε από χθες η ”κόντρα” στην ΔΕΘ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της δημοσιογράφου του ALPHA Ευαγγελίας Τσικρίκα, καθώς σήμερα μετά το σάλο που προκλήθηκε στα Social Media, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφίες που απεικονίζουν την συντάκτρια του ALPHA σε φωτογραφίες με τον Αντώνη Σαμαρά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. 

Δημοσίευση 09:45’

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε από χθες η ”κόντρα” στην ΔΕΘ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της δημοσιογράφου του ALPHA Ευαγγελίας Τσικρίκα, καθώς σήμερα μετά το σάλο που προκλήθηκε στα Social Media, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφίες που απεικονίζουν την συντάκτρια του ALPHA σε φωτογραφίες με τον Αντώνη Σαμαρά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. 

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε από χθες η ”κόντρα” στην ΔΕΘ του πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα και της δημοσιογράφου του ALPHA Ευαγγελίας Τσικρίκα, καθώς σήμερα μετά το σάλο που προκλήθηκε στα Social Media, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφίες που απεικονίζουν την συντάκτρια του ALPHA σε φωτογραφίες με τον Αντώνη Σαμαρά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. 

Συγκεκριμένα, στο προσωπικό του λογαριασμό του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός ανάρτησε το εξής:

Βρε βρε την κυρία Τσικρικα που την “απολύει” η κυβέρνηση επειδή δεν πήρε άδεια το αφεντικό της .

Το 2011-12-13-14 δεν πόναγε ,δεν δάκρυζε ,δεν ρωτούσε αλλα ως θεραπαινιδα και λιβανιςτηρι των παράνομων καναλαρχών και του Σαμαρά έβγαζε μόνο ευτυχισμένες “οικογενειακές”φωτογραφίες.

Η ανάρτηση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με την ΝΔ να μιλά ”για ”αήθη επίθεση” στην δημοσιογράφο, η οποία επιβεβαιώνει την κατρακύλα της κυβέρνησης”. 

«Η αήθης επίθεση του κ. Πολάκη στη δημοσιογράφο Ε. Τσικρίκα, επειδή τόλμησε να ρωτήσει τον κ. Τσίπρα για το “μαύρο” στα κανάλια και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, επιβεβαιώνει την κατρακύλα της Κυβέρνησης στον αυταρχισμό».

«Είναι θλιβερή συνέχεια στην απειλή του να χώσει δημοσιογράφους “τρία μέτρα κάτω από τη γη”. Είναι ιταμή απόπειρα τρομοκράτησης των δημοσιογράφων και φίμωσης κάθε ελεύθερης φωνής, που εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της Κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Την ίδια στιγμή την ανάρτηση σχολιάζουν  βουλευτές που βρέθηκαν στη φωτό αλλά και δημοσιογράφοι, συνάδελφοι της κ. Τσικρίκα, που απεικονίζονται στη σειρά φωτογραφιών που ανάρτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο προφίλ του.

Η Σοφία Βούλτεψη, βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι ”ο κ. Πολάκης νομίζει ότι κάτι αποκαλύπτει. Το μόνο που αποκαλύπτει είναι το αυταρχικό του πρόσωπο, καθώς η στοχοποίηση προσώπων και κυρίως δημοσιογράφων αποτελεί το ανώτατο στάδιο του ολοκληρωτισμού”. 

Η συντάκτρια του ΣΚΑΪ Πηνελόπη Γκάλιου τόνισε στο newpost ότι ”Είναι προφανές ότι οι πολιτικοί συντάκτες μπορεί να χρειαστεί κάποιες φορές να φωτογραφίζονται με πολιτικούς. Αν είχαν διαφορετικές φωτογραφίες, τότε θα ήταν άξιο σχολιασμού”. 

Την ίδια στιγμή, ο συντάκτης των Παραπολιτικών Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος φαίνεται σε δύο φωτογραφίες με τον πρώην πρωθπουργό υπογραμμίζει ότι ”το γεγονός μου προκαλεί στενοχώρια και κατήφεια. Πως γίνεται από την μια να φωτογραφίζομαι με τον Σαμαρά και από την άλλη να βγάζω στο φως τα τιμολόγια του Μαυρίκου με τη ΝΔ;” 

Η δε, Αλεξία Τασούλη, δημοσιογράφος του Mega, παρέπεμψε σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η οποία αναμένεται.

Τσικρίκα: Έχουν χάσει κάποιοι την ψυχραιμία τους, δεν πειράζει

Την δική της απάντηση στην ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας διατύπωσε η δημοσιογράφος σε συνέντευξή της στο Βήμα:

Όλες αυτές είναι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εν ώρα δουλειάς. Δεν βρήκαν τίποτα να προσάψουν και έβγαλαν εκείνες τις φωτογραφίες. Αν λοιπόν θέλουν τόσο πολύ, να βγάλω και φωτογραφίες και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοκλασάτα, με τον πρωθυπουργό… Γιατί με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν βγάζουν όλοι οι συντάκτες φωτογραφίες αναμνηστικές;

Μπορώ μετά από 20 χρόνια στη δουλειά να κάνω κριτική σε οποιονδήποτε πολιτικό, σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, γιατί ακριβώς δεν ξέρω τι ψηφίζω, και νομίζω ότι μπορώ να μιλάω με αντικειμενικότητα, αυτό είναι το παράσημό μου. Ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν με ενδιαφέρει πραγματικά.. Καταλαβαίνω αυτήν την πρακτική, είναι όντως πρωτόγνωρη… Έχουν χάσει κάποιοι την ψυχραιμία τους, δεν πειράζει. 

 


σχετικα αρθρα