Με τον προσυνεδριακό διάλογο να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εδώ και μερικούς μήνες και παράλληλα με τη δραστηριότητά του εντός της κοινωνίας, καθώς και εκείνης που εφάπτεται με το κυβερνητικό έργο και συμβάλει σε αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους ρυθμούς του, ενόψει και του 2ου συνεδρίου, που πραγματοποιείται από 13 έως και 16 Οκτωβρίου.

Εξάλλου, η προετοιμασία του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές Οκτωβρίου και οι πολιτικές εξελίξεις είναι το θέμα της μονοήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, το Σάββατο.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το πρωί με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο "Ντιβάνι Κάραβελ".

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ερχόμενο Σάββατο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, ενώ νωρίτερα, εντός της εβδομάδας, θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία για την προετοιμασία της ΚΕ.

Στο επικείμενο συνέδριο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, κάνοντας λόγο για «ένα συνέδριο σημαντικό, στο οποίο θα συζητήσουμε τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, τον οδικό χάρτη, το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση» και τονίζοντας την προσδοκία, να αποτελέσει μια τομή.

Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι το συνέδριο θα απασχολήσουν και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του κυβερνητικού έργου.