Έντονη  αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει αναφορικά με την στάση της ΝΔ, απέναντι στο νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και με αφορμή δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια για μη αναγνώριση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και πως θα προκηρύξει νέο διαγωνισμό για να δοθούν περισσότερες.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε εξ αρχής την αντίδραση της κυβέρνησης μέσω του υπουργού Επικράτειας, Νίκου Παππά ο οποίος δήλωσε: « Αυτή είναι η ΝΔ. Αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν πληρώνουν οι ισχυροί» ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας.

Ο Ν.Παππάς συνέχισε: «Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στους τηλεοπτικούς σταθμούς τα 246 εκατ. ευρώ που πληρώνουν για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτή είναι η ΝΔ. Αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ισχυροί.

Η κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να έχει συνέχεια με  τον εκπρόσωπο της ΝΔ , να εξαπολύει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τις δηλώσεις του στη ΔΕΘ σε ότι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες: Και πάλι για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης (και τον πόνο της ΝΔ για τους καναλάρχες).

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά από το ΣτΕ, είπε: "Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μία πιθανότητα". Πρόκειται για ωμή, δημόσια παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Όλα τα άλλα είναι φτηνή προπαγάνδα''.

Η απάντηση στα όσα ειπώθηκαν δια στόματος του κ. Κουμουτσάκου δεν άργησε να έρθει από το γραφείο του πρωθυπουργού :

«Ωρύεται από το πρωί η Νέα Δημοκρατία, ότι ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις άδειες.

Αντιλαμβανόμαστε ότι το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, θεωρεί παρέμβαση στην Δικαιοσύνη και τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει:

«Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος».

Περιμένουμε πύρινη καταγγελία από το γραφείο τύπου της ΝΔ εναντίον του αρχηγού τους.»

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η ΝΔ θα πρέπει να εξηγήσει ευθέως αν θα επιστρέψει τα 246 εκατομμύρια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Παρακολουθούμε σχεδόν καθημερινά και με αμείωτο ενδιαφέρον τον κ. Δένδια να υπόσχεται στους καναλάρχες ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιστρέψει τα 246 εκατομμύρια του διαγωνισμού για τις άδειες, και τον κ. Κουμουτσάκο να τον αδειάζει, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα», αναφέρουν, ειδικότερα, οι ίδιες πηγές και σχολιάζουν: «Ωραία "Συμφωνία Αλήθειας".. Ας συνεννοηθούν επιτέλους μεταξύ τους».