Στη Χίο μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για να επισκεφθεί το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ-ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» ενώ θα εποπτεύσει και τις καμένες περιοχές από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Ο ΠτΔ αναμένεται να φτάσει στο νησί στις 11.35 και εν συνεχεία με ελικόπτερο της Π.Α. θα αναχωρήσει για πτήση πάνω από τις καμένες περιοχές.

Τον πρόεδρο θα υποδεχθούν η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Κάρμαντζης, ο δήμαρχος Χίου κ. Βουρνούς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ευθύμιος Μητρόπουλος και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Π. Καλογεράκης.

Στις 11.45 είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στον  Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού όπου θα παρακολουθήσει τη δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρρών, Οινουσσών και Καρδαμύλων κ. Μάρκου.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο άγαλμα του Καρδαμυλίτη Ναυτικού (Αφανούς Ναύτη) όπου θα καταθέσει στεφάνι και ακολούθως θα επισκεφθεί τη «ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ».

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος και θα τον ξεναγήσουν στους χώρους της Στέγης.

Στις 13.30 ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στην οικία του Καπετάν Παν. Τσάκου και θα του παραθέσουν γεύμα.

Έπειτα θα μεταβεί χώρα της Χίου όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος Τσάκου και στις 16.30  θα αναχωρήσει για την Αθήνα.