Αλλαγές στο Δημόσιο προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως στο τέλος Νοεμβρίου ολοκληρώνεται το Μητρώο πολιτών, που θα επιφέρει ριζική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου, καθώς με το μητρώο αυτό θα συνδέονται ουσιαστικά οι 280 βάσεις δεδομένων του δημοσίου.

Ο υπουργός έκανε λόγο για μια σημαντική προσπάθεια που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, καθώς μέχρι σήμερα οι βάσεις δεδομένων του δημοσίου δεν συνδέονταν μεταξύ τους, οπότε θα εκλείψουν 11 εκατ. έγχαρτα πιστοποιητικά

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Κουρουμπλής έβαλε φρένο στα σενάρια. «Εκλογές θα γίνουν το 2019, η ΝΔ έχει εσωτερικά προβλήματα και προσπαθεί να τα εξάγει» δήλωσε και σημείωσε πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα.

Για τους παιδικούς σταθμούς είπε: «Καλύψαμε όλους τους πολίτες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας για να στείλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς». Αν και, όπως σημείωσε, αυξήθηκαν κατά 4.000 τα πιαδιά που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος καθώς υπάρχουν και άλλες ανάγκες.

Πρόσθεσε πως υπάρχουν δήμοι που δεν έχουν υποδομές για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ Αμεα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν γονείς που έχουν λάβει voucher αλλά δεν μπορούν να το αξιοποιήσουν. Ανέφερε ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα συγκεντρωθούν τα στοιχεία για τα voucher που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ή και για αδιάθετα voucher και θα αναζητηθεί λύση. 

Δεσμεύθηκε ότι του χρόνου δεν θα υπάρχει δήμος που δεν θα διαθέτει ΚΔΑΠ ή ΚΔΑΠ για Αμεα. Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι θα δοθούν πόροι και αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση για να επιτελέσει τον ρόλο της.