Την εκ νέου επισήμανση ότι δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις, αλλά οι επικουρικές έκανε σήμερα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος προσερχόμενος σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πραγματοποιείται στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με θέμα «Διαβούλευση για τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων».

Όπως είπε ο υπουργός, η προσπάθεια προσαρμογής τελείωσε και από εδώ και πέρα θα μοιραστούν τα οφέλη από την ανάπτυξη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι όλες οι μειώσεις που γίνονται είναι οι μειώσεις που περιγράφονται αναλυτικά στον ασφαλιστικό νόμο που ψηφίστηκε.

Επανέλαβε ότι δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις, μειώνονται μόνον οι επικουρικές εφόσον το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης είναι πάνω από 1.300 ευρώ.

Όπως τόνισε:

Εμείς δεν επιβάλαμε οριζόντιες μειώσεις, όπως στον παρελθόν, εφαρμόσαμε απλώς το νέο σύστημα υπολογισμού και στις παλιές συντάξεις.

Επίσης ο υπουργός Εργασίας σχολίασε ότι τώρα που αρχίζει να αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν πάλι αυτό το κλίμα της αμφιβολίας.

Δήλωσε, τέλος, ότι «ήρθε η ώρα να ξαναγυρίσουμε την Ελλάδα στην κοινωνική Ευρώπη». «Για πρώτη φορά θέσαμε εμείς το ζήτημα της επιστροφής των συλλογικών διαπραγματεύσεων»», ανέφερε χαρακτηριστικά.