Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ Ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους, τόνισε πως: «Η συνάντηση που κάνουμε γίνεται στα πλαίσια προετοιμασίας για ΔΕΘ και φυσικά οι απόψεις που απηχούν φωνές κοινωνίας και επιχειρηματικού κόσμου είναι πραγματικά πολίτιμες για εμάς».

Όπως κατέστησε σαφές ο κ. Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη θέλει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

«Θα προτάξουμε συμφωνία αλήθειας η οποία στο επίκεντρο της θα έχει την ανάγκη η ελληνική οικονομία να δουλέψει ξανά», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Αναφερόμενος στην οικονομία, επεσήμανε:  «Πρέπει να μπει τέλος στην υπερβολική φορολόγηση νοικοκυριών και πραγματικής οικονομίας και επιτέλους να προωθήσουμε τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα κάνουν την οικονομία ανταγωνιστική και θα παράγουν μια σταθερή και διατηρήσιμη ανάπτυξη. Δεν θα κουραστώ να το λέω ότι χωρίς σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει η οικονομία και στη προσπάθεια αυτή για διαμόρφωση καινούργιου επιχειρηματικού και κοινωνικού πεδίου οι απόψεις όλων κοινωνικών εταίρων εξαιρετικά πολύτιμες. Η προσπάθεια είναι συλλογική. Δεν μπορεί να λείπει κανένας. Όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη, η πολιτεία, οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και φυσικά πρώτος από όλους ο πολιτικός κόσμος».

Επίσης τόνισε πως: «Μέσα από πνεύμα συνεννόησής και χωρίς ψεύτικους διχασμούς και διαχωριστικές γραμμές πρέπει επιτέλους να προτάξουμε εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που θα βάλουν την ελληνική οικονομία σε πραγματικά αναπτυξιακή τροχιά. Στα πλαίσια αυτά προσδοκώ ιδιαίτερα στις απόψεις και προτάσεις σας και όπως πάντα είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε μια εξαιρετικά γόνιμη και ουσιαστική συζητητή. Είχαμε συναντηθεί και στα πλαίσια συστηματικής προσπάθειας για να καταρτίσουμε ρεαλιστικό εμπεριστατωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα».

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως περιμένει με ενδιαφέρον τις απόψεις των φορέων.