Την όλη Νέα Δημοκρατία, στο πλευρό του στη Θεσσαλονίκη, επιθυμεί να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ, το προσεχές σαββατοκύριακο. 

Μετά τη συμβολική αλλά και ουσιαστική συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρεί να βάλει στο παιχνίδι και τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη του κόμματος. 

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., που θα ήθελε τους πρώην Προέδρους του κόμματος (και δη τον θεσσαλονικιό Καραμανλή) στο κάδρο της παρουσίας του στη ΔΕΘ, μοιάζει αποφασισμένος να υπερβεί τις εντάσεις και να δημιουργήσει εικόνα έντονης συσπείρωσης του μηχανισμού. 

Δεν είναι τυχαίο που κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού του κόμματος, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε τη γνώμη των γαλάζιων στελεχών για τη γραμμή που θα πρέπει να ακολουθήσει στη Θεσσαλονίκη, τόσο για το ζήτημα της οικονομίας όσο και για τα ανοικτά μέτωπα των τηλεοπτικών αδειών και της καθημερινότητας. 

Το ΝΡ έχει ήδη αποκαλύψει ότι στη φαρέτρα του Προέδρου της Ν.Δ. περιλαμβάνονται και άλλα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των πολιτών, πλην της μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, κάποια εκ των οποίων συζητήθηκαν και στη χθεσινή γαλάζια σύσκεψη, χωρίς πάντως να ληφθούν τελικές αποφάσεις. Το ενδιαφέρον είναι ότι η πλειοψηφία των στελεχών της Ν.Δ. στηρίζουν τη γραμμή των λελογισμένων εξαγγελιών, σε αντίθεση με τα όσα έλεγε ως αντιπολίτευση ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, μόνον και μόνον για να αποδειχθούν λόγια του αέρα. 

Στην ίδια συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και αναλυτική συζήτηση σχετικά με τα ευρήματα δημοσκοπήσεων που έχει στην κατοχή της η Πειραιώς, πέραν αυτών που έχουν δημοσιευτεί. Τις μετρήσεις αυτές αναλύει ο στενότερος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, εκλογολόγος Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος εκτιμά ότι η διαφορά υπέρ της Ν.Δ. βρίσκεται κοντά σε διψήφια ποσοστά. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αναλύθηκαν και τα δεδομένα σχετικά με τη στάση των πολιτών σε σειρά θεμάτων, όπως ενδεικτικά η οικονομία αλλά και το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών όπου ναι μεν υπάρχει ισχυρή άποψη υπέρ της ανάγκης ρύθμισης του τοπίου αλλά, την ίδια στιγμή, ο κίνδυνος να πέσει μαύρο στα κανάλια και να απολυθούν εργαζόμενοι αποτελεί έντονα αρνητική παράμετρο για την κυβέρνηση.