Την θέση πως η Ελλάδα υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να πετύχει μεγάλη απομείωση του δημοσίου χρέους, λόγω του ότι οι δανειστές είναι και αυτοί υπερχρεωμένοι εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας την συσταθείσα υποεπιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το ζήτημα του χρέους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εμφανίστηκε πιο ρεαλιστής όσο ποτέ, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στη διαπραγμάτευση. Όπως είπε, αυτό που μπορεί να κάνει η χώρα είναι να διαμορφώσει μαζί με άλλες (που είναι και αυτές υπερχρεωμένες) την ιδέα της πανευρωπαϊκής ρύθμισης του χρέους.

Ακόμα, προειδοποίησε πως ακόμα και οι εξελίξεις πάνε σύμφωνα με τα ελληνικά συμφέροντα, η συζήτηση για το χρέος θα μετατοπιστεί πέρα από το 2018! Εξέφρασε δε διάθεση υπέρβασης των μικροκομματικών αντεγκλήσεων στο συγκεκριμένο ζήτημα, κάνοντας λόγο για «υπερβάσεις» και σημείωσε πως η λύση δεν είναι ούτε η δαιμονοποίηση ούτε η αγιοποίηση όμως των ελλειμμάτων.

Κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή, ο κ. Δραγασάκης άφησε αιχμές και κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως η δική της προσπάθεια (για το χρέος), δεν είχε το κύρος και την συναίνεση που θα έπρεπε.