Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τόσο τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά τη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στη ΔΕΘ, όσο και τις τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά δημοσιογράφων.

Μετά τις χθεσινές αντιδράσεις για την ανάρτηση του κ. Πολάκη κατά της δημοσιογράφου του Alpha Ευαγγελίας Τσικρίκα, σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός έστρεψε τα βέλη του κατά του σχολιαστή του ΣΚΑΪ Παύλου Τσίμα, πάλι μέσω Facebook.

Η εν λόγω τοποθέτηση αλλά και τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας την Κυριακή στη ΔΕΘ για τις επερχόμενες αποφάσεις του ΣτΕ για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, με το Μέγαρο Μαξίμου μέσω διαρροών να κάνει λόγο για προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να χειραγωγήσει και να επηρεάσει τη δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, από το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορούσαν την αξιωματική αντιπολίτευση και το «μιντιακό κατεστημένο» ότι εκείνοι προσπαθούν να παρέμβουν και να καλλιεργήσουν κλίμα που θα προκαταβάλει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. «Από χθες έχει ξεδιπλωθεί από τη ΝΔ και ορισμένα ΜΜΕ μια απεγνωσμένη επικοινωνιακή επίθεση», η οποία «αφορά κάποια υποτιθέμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε άμεσα και με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως «μεταλλαγμένη έκδοση του Παύλου Πολάκη». Στην Ελλάδα, συνεχίζει η ΝΔ, «επικεφαλής της Εκτελεστικής εξουσίας – ο πρωθυπουργός – θέλει να υπαγορεύει στη Δικαστική εξουσία τις αποφάσεις που τον βολεύουν».