current views are: 8

13 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση15:31

Χατζηδάκης: Πόσα ξοδέψατε για την ΔΕΘ;

Ο Κωστής Χατζηδάκης ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών ποια υπουργεία, φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και ΔΕΚΟ συμμετέχουν με περίπτερο στην 81η ΔΕΘ και ποιες είναι οι δαπάνες που έχουν γίνει.

Δημοσίευση 15:31’

Ο Κωστής Χατζηδάκης ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών ποια υπουργεία, φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και ΔΕΚΟ συμμετέχουν με περίπτερο στην 81η ΔΕΘ και ποιες είναι οι δαπάνες που έχουν γίνει.

Για μεγαλύτερη παρουσία φορέων του δημοσίου στη φετινή ΔΕΘ και μάλιστα φορέων «χωρίς εμπορική δραστηριότητα ή χαρακτηριστικά που να σχετίζονται με μια Διεθνή Έκθεση» κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης και ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να τον ενημερώσει για τα πόσα χρήματα διατέθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό.

Σε ερώτησή του προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι ενώ τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της περιστολής κρατικών δαπανών, υπήρξε μια δραστική μείωση της παρουσίας υπουργείων, φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και ΔΕΚΟ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η αρχή αυτή παραβιάστηκε φέτος και το διήμερο της παρουσίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ κατακλύστηκε η Θεσσαλονίκη από κρατικούς αξιωματούχους.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Κ. Χατζηδάκης «από μια πρώτη καταγραφή διακρίνονται περισσότεροι από 30 φορείς του Δημοσίου που συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο ως εκθέτες, ιδιαιτέρως δε φορείς χωρίς εμπορική δραστηριότητα ή χαρακτηριστικά που να σχετίζονται με μια Διεθνή Έκθεση. Για παράδειγμα η ΕΛΣΤΑΤ, η  ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε, ο ΟΑΣΑ, οι  ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. και τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εργασίας, Εξωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού  κ.λπ.»

Ο Κωστής Χατζηδάκης ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών ποια υπουργεία, φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και ΔΕΚΟ συμμετέχουν με περίπτερο στην 81η ΔΕΘ και ποιες είναι οι δαπάνες που έχουν γίνει για την ενοικίαση και κατασκευή περιπτέρων και τη δημιουργία και παραγωγή προωθητικού, διαφημιστικού υλικού.

Επίσης, ρωτάει να μάθει ποιος είναι ο συνολικός αριθμός κρατικών αξιωματούχων και υπαλλήλων ανά φορέα που μετακινήθηκαν για την 81η ΔΕΘ και ποιο είναι το συνολικό κόστος για μετακινήσεις, διανυκτερεύσεις και αποζημιώσεις όλων αυτών. 


σχετικα αρθρα