Για διακοπή της συνέντευξης της Φώφης Γεννηματά στη ΔΕΘ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την ΕΡΤ κατηγορώντας τη δημοσία τηλεόραση ότι για πρώτη φορά δεν προέβαλε ολόκληρη τη συνέντευξη πολιτικού αρχηγού.

«Είναι η πρώτη φορά που ομιλία αρχηγού κόμματος δεν προβάλλεται ολοκληρωμένη από τη δημόσια τηλεόραση στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης» σημειώνουν ο εκπρόσωπος και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη και ζητούν να μεταδοθεί ολόκληρη απόψε.

Απαντώντας η ΕΡΤ σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται που διακόπηκε η μετάδοση της κ. Γεννηματά καθώς δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η ΕΡΤ την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει εγγράφως την ΕΡΤ ότι η κυρία Γεννηματά θα μιλήσει στο Βελλίδειο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 20.00.

Ακολούθως, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, με νέο ενημερωτικό σημείωμα η ΕΡΤ ενημερώνεται εγγράφως ότι η ομιλία της κυρίας Γεννηματά θα αρχίσει στις 19.30.

«Παρά τον συμφωνημένο προγραμματισμό, η χθεσινή ομιλία της κυρίας Γεννηματά άρχισε στις 20.35. Η ΕΡΤ τη μετέδωσε μέχρι και τις 20.57, οπότε και άρχισε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων».

Απόδειξη ότι στις προθέσεις της ΕΡΤ δεν ήταν η περιορισμένη μετάδοση της ομιλίας της κυρίας Γεννημματά, αποτελεί το γεγονός ότι στα δελτία ειδήσεων της ίδιας ημέρας, όσο και της επομένης, μεταδόθηκαν εκτενή ρεπορτάζ. Η ΕΡΤ κάλυψε επίσης όλες τις δραστηριότητες της κυρίας Γεννηματά στην ΔΕΘ και προσέφερε εικόνα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

Συνεπώς, οι όποιες κατηγορίες απορρίπτονται ως αβάσιμες. Η ΕΡΤ είναι πάντα πρόθυμη να φιλοξενήσει τον οποιοδήποτε πολιτικό αρχηγό στις εκπομπές της. Η πρόσκληση είναι ανοικτή..., τονίζει η ΕΡΤ.