Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την ΕΡΤ ότι έκοψε την ομιλία της Γεννηματά – Εσείς φταίτε, απαντά η ΕΡΤ

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την ΕΡΤ ότι έκοψε την ομιλία της Γεννηματά – Εσείς φταίτε, απαντά η ΕΡΤ

Για διακοπή της συνέντευξης της Φώφης Γεννηματά στη ΔΕΘ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την ΕΡΤ κατηγορώντας τη δημοσία τηλεόραση ότι για πρώτη φορά δεν προέβαλε ολόκληρη τη συνέντευξη πολιτικού αρχηγού.

«Είναι η πρώτη φορά που ομιλία αρχηγού κόμματος δεν προβάλλεται ολοκληρωμένη από τη δημόσια τηλεόραση στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης» σημειώνουν ο εκπρόσωπος και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη και ζητούν να μεταδοθεί ολόκληρη απόψε.

Απαντώντας η ΕΡΤ σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται που διακόπηκε η μετάδοση της κ. Γεννηματά καθώς δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η ΕΡΤ την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει εγγράφως την ΕΡΤ ότι η κυρία Γεννηματά θα μιλήσει στο Βελλίδειο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 20.00.

Ακολούθως, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, με νέο ενημερωτικό σημείωμα η ΕΡΤ ενημερώνεται εγγράφως ότι η ομιλία της κυρίας Γεννηματά θα αρχίσει στις 19.30.

«Παρά τον συμφωνημένο προγραμματισμό, η χθεσινή ομιλία της κυρίας Γεννηματά άρχισε στις 20.35. Η ΕΡΤ τη μετέδωσε μέχρι και τις 20.57, οπότε και άρχισε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων».

Απόδειξη ότι στις προθέσεις της ΕΡΤ δεν ήταν η περιορισμένη μετάδοση της ομιλίας της κυρίας Γεννημματά, αποτελεί το γεγονός ότι στα δελτία ειδήσεων της ίδιας ημέρας, όσο και της επομένης, μεταδόθηκαν εκτενή ρεπορτάζ. Η ΕΡΤ κάλυψε επίσης όλες τις δραστηριότητες της κυρίας Γεννηματά στην ΔΕΘ και προσέφερε εικόνα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

Συνεπώς, οι όποιες κατηγορίες απορρίπτονται ως αβάσιμες. Η ΕΡΤ είναι πάντα πρόθυμη να φιλοξενήσει τον οποιοδήποτε πολιτικό αρχηγό στις εκπομπές της. Η πρόσκληση είναι ανοικτή..., τονίζει η ΕΡΤ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο