ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση Δραγασάκη για το χρέος: «Η ΝΔ διαστρεβλώνει με μεθόδους “μονταζιέρας”»

Δημοσίευση 13 Σεπτεμβρίου 2016, 22:37 / Ανανεώθηκε 13 Σεπτεμβρίου 2016, 22:47
Η απάντηση Δραγασάκη για το χρέος: «Η ΝΔ διαστρεβλώνει με μεθόδους  “μονταζιέρας”»
Facebook Twitter Whatsapp

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σχετικά με τις δηλώσεις του για το χρέος, νωρίτερα σήμερα στη Βουλή και την αντίδραση της ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σχετικά με τις δηλώσεις του για το χρέος, νωρίτερα σήμερα στη Βουλή και την αντίδραση της ΝΔ.

Ο κ. Δραγασάκης κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευσης πως «για μια ακόμη φορά, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, διαστρεβλώνοντας με τη γνωστή μέθοδο της “μονταζιέρας”» και προσθέτει ότι η ομιλία του είναι δημόσια.

«Εκείνο που ο Αντιπρόεδρος τόνισε με απόλυτη σαφήνεια είναι ότι διεκδικούμε άμεσα ευνοϊκή ρύθμιση για το χρέος, με βάση την απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε από την πάγια θέση μας, δηλαδή από την προσπάθεια να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο με άλλες χώρες, ώστε να προωθήσουμε ριζική και οριστική πανευρωπαϊκή λύση για το χρέος, τόσο το ελληνικό όσο και των άλλων κρατών» καταλήγει η αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί αντίδραση της ΝΔ η οποία με ανακοίνωσή της τόνιζε ότι «σήμερα ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι “ακόμα και να έχουμε πολύ ευνοϊκά πράγματα, μιλάμε για μια εξ ορισμού διαδικασία, που πάει πέρα από το 2018”. Και πρόσθεσε: “Παράλληλα οι διαδικασίες μπορεί να είναι μακροχρόνιες, δηλαδή, δεν είναι βέβαιο ότι θα τελειώσει γρήγορα το θέμα του χρέους”».

«Για τη Νέα Δημοκρατία η βιωσιμότητα του χρέους, μετά τα εγκληματικά λάθη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι ένας εθνικός στόχος» συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει:

Εθνικός στόχος που αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να υπηρετήσει, καθώς δεν διαθέτει την αξιοπιστία που απαιτεί μια τέτοια διαπραγμάτευση».