current views are: 8

14 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση04:22

Τι ξέχασε να πει ο Γ. Δραγασάκης

Δεν ήταν καλή ημέρα η χθεσινή για το Μέγαρο Μαξίμου: δύο ημέρες μετά τη συνέντευξη του Α. Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη

Δημοσίευση 04:22’

Δεν ήταν καλή ημέρα η χθεσινή για το Μέγαρο Μαξίμου: δύο ημέρες μετά τη συνέντευξη του Α. Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη

Δεν ήταν καλή ημέρα η χθεσινή για το Μέγαρο Μαξίμου: δύο ημέρες μετά τη συνέντευξη του Α. Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Έκθεση, με την καθιερωμένη επίσης, ομιλία και συνέντευξη Τύπου, η κυβέρνηση αναλώθηκε χθες σε… πυροσβεστικές κινήσεις.

Όχι στη Θάσο (όπου, ειρήσθω εν παρόδω, υπάρχει ικανοποίηση από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού), αλλά στην Αθήνα. Πρώτα ήταν τα… καμώματα του Π. Πολάκη, στη συνέχεια η αποδοχή της παραίτησης του Ο. Βουδούρης (αφού προηγουμένως είχε… μεριμνήσει για τη δημοσιοποίηση της επιστολής του προς τον Γ. Μουζάλα), και μετά το θέμα Δραγασάκη.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το χρέος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης προσπάθησε να είναι συναινετικός, υπερκομματικός, ρίχνοντας το βάρος της ανάλυσής του στο …μέλλον και την οριστική επίλυση του προβλήματος. Από κοινού δηλαδή με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους (και δη τους επίσης υπερχρεωμένους).

Από την ομιλία του ωστόσο έλειπε το άλλο σκέλος -παρά μόνο ακροθιγώς- το άμεσο, και πιο πολιτικό αν θέλετε. Όλα αυτά που είναι να συμβούν μέσα στους 4 μήνες ως το τέλος της χρονιάς. Με την Ελλάδα να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις διαφορετικές προσεγγίσεις Σόιμπλε και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε μια αναμέτρηση που δεν χωρεί αναβολές. Θέμα στο οποίο τοποθετούνται όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμών, με πιο πρόσφατη αντίδραση, την απάντηση του Π. Μοσκοβισί στο Δ. Παπαδημούλη, που περιγράφει και αυτός (ο Επίτροπος) τη μάχη της Αθήνας εντός του τρέχοντος φθινοπώρου.

Είναι το θέμα στο οποίο επενδύει πολλά η κυβέρνηση –και φάνηκε και από το γεγονός ότι ο Α. Τσίπρας στην κυριακάκατικη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, αναφέρθηκε στη λέξη «χρέος» όχι μία, όχι δύο, αλλά 30 φορές. Όλα αυτά λοιπόν με την ομιλία του Γ. Δραγασάκη φάνηκαν να ξεθωριάζουν από τη στιγμή που εκείνος έριχνε το βάρος στο «μετά».

Το Μ. Μαξίμου αντιμετώπισε το θέμα ψύχραιμα, καλύπτοντας τον αντιπρόεδρό του, λέγοντας πως «αυτά που είπε ο Γιάννης Δραγασάκης δεν έρχονται σε κάποια αντίφαση με όσα έχει πει ο πρωθυπουργός για το θέμα του χρέους, όσα προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός αλλά, ακόμη, και η απόφαση του Eurogroup».

Ταυτόχρονα η παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας από μια άποψη, διευκόλυνε τα πράγματα αφού συσπείρωσε το κυβερνητικό στρατόπεδο. Με τον Γ. Δραγασάκη να κατηγορεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι ανέσυρε από το συρτάρι τη γνωστή μονταζιέρα!


σχετικα αρθρα