«Το κυρίαρχο ζήτημα δεν είναι ο τρόπος διευθέτησης, αλλά το ίδιο το χρέος», δήλωσε ο Δημήτρης Βέττας, προσθέτοντας πως «το χρέος το δημιούργησαν άλλοι, ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Δραγασάκης».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο και με αφορμή τις δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη για το χρέος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

Ο Δραγασάκης είπε ότι μετά το PSΙ του Βενιζέλου, το χρέος ανήκει πλέον σε χώρες-μέλη και σε οργανισμούς, που χρηματοδοτούν αυτές οι χώρες. Είναι γνωστό ότι πλέον οι χώρες διακρατούν το χρέος μας. Ο Τσίπρας το γνωρίζει αυτό, δεν το αναίρεσε, είπε ότι ψηλά στην ατζέντα μας, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Το χρέος το διαπραγματευόμαστε με σκληρούς δανειστές, με την πολιτική των οποίων κάποιοι συνηγορούσαν. 

«Η διευθέτηση του χρέους είναι κυριάρχη θέση και της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού», τόνισε ο κ. Βέττας και πρόσθεσε:

Έχει δίκιο ο Δραγασάκης, ο Τσίπρας, η κυβέρνηση και ο λαός που προσπαθεί να διευθετήσει το χρέος. 340 δισ. ευρώ φορτωμένα στην πλάτη του Τσίπρα και του λαού δεν είναι εύκολα διευθετήσιμα.

Όσον αφορά το θέμα των συντάξεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «τις κύριες συντάξεις τις προστατεύσαμε, τις επικουρικές δεν καταφέραμε να τις προστατεύσουμε».

Εξαπολύοντας επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ο κ. Βέττας δήλωσε:

Τον Γενάρη δεν αντιμετωπίσαμε τα δικά μας μνημόνια, αλλά την πολιτική άλλων κυβερνήσεων. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. 

«Γιατί δεν μας δίνεται η ευκαιρία να απολογηθούμε για το έργο μας στο τέλος της τετραετίας;», είπε σε άλλο σημείο.