«Η πατρίδα μας χρειάζεται σταθερότητα ... δεν θα του κάνουμε το χατίρι του κ. Μητσοτάκη», ήταν η απάντηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου , σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Και το 2019 αντέχουμε και το 2023» ανέφερε χαρακτηριστικά, στο ερώτημα αν αντέχει η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς πάνε πάρα πολύ καλά.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι «άριστη», «έντιμη», ότι έχουν διαφορές, αλλά υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις «κόκκινες γραμμές» των δύο πλευρών και ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, επιλύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις στο Ωραιόκαστρο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τόνισε:

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός ο οποίος μπορεί να πει ότι αυτά τα παιδάκια είναι μολυσμένα και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα δικά μας. Είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο από όλους μας. Εάν έγιναν τέτοιες δηλώσεις είναι θλιβερές και πραγματικά δεν θέλω να το πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχει γονιός ο οποίος έκανε τέτοιες δηλώσεις»

Με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή «οι πολίτες, οι Έλληνες, στο σύνολό τους, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, δείξαμε ένα πολύ ανθρώπινο πρόσωπο κι αυτό το εισπράττουμε. Σε μια δύσκολη στιγμή αυτός ο λαός τους αγκάλιασε τους πρόσφυγες», είπε ο κ. Καμμένος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην 81η ΔΕΘ και σημείωσε πως «αυτή η χώρα έχει μνήμες», υπενθυμίζοντας τους Έλληνες που έφυγαν από τη Σμύρνη το 1922 και τα πρώτα καράβια που τους φιλοξένησαν ήταν από τη Συρία.