Συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με πρωτοβουλία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν στο Newpost ότι η συνάντηση έγινε «προκειμένου να έχουμε ενημέρωση για το πώς αντιμετωπίζει η ΕΣΗΕΑ το ζήτημα που έχει προκύψει με την εφαρμογή του ‘νόμου Παππά’ και τις επιπτώσεις του από το προβλεπόμενο από τον εν λόγω νόμο και την κυβέρνηση κλείσιμο των καναλιών με την εργασία των δημοσιογράφων».

Οι ίδιες πηγές λένε πως ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη σταθερή θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάγκη να διασφαλιστεί «η πολυφωνία, η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών μέσω της αποκατάστασης του αποφασιστικού ρόλου του ΕΣΡ όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος που σημαίνει πολλά κανάλια και όχι ο αυθαίρετος περιορισμός τους από την κυβέρνηση μόνο σε τέσσερα».

Προσθέτουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «είναι αδιανόητο να χάνουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι στα ΜΜΕ επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα να περιορισμό των αδειών σε 4 διαμορφώνοντας ολιγοπώλιο στην ενημέρωση».

Στη ΝΔ υπογραμμίζουν ότι η θέση του κόμματος κωδικοποιείται ως εξής: Περισσότερη δημοκρατία, περισσότερα κανάλια, περισσότερα χρήματα, περισσότεροι εργαζόμενοι