Ως παραμύθι εξαπάτησης χαρακτήρισε την διαχείριση της κυβέρνησης τόσο στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, όσο και φλέγοντα ζητήματα της χώρας ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

«Ούτε τάξη πρόκειται να μπει, ούτε χτύπημα της διαπλοκής, ούτε όλα αυτά τα παραμύθια που αναμασά συνέχεια ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: « η κυβέρνηση έχει υπογράψει ότι όποιο έσοδο μπαίνει στο ταμείο, περνά πρώτα απ’ τον έλεγχο του κουαρτέτου, πάει για το χρέος. Δηλαδή, δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε ένα ευρώ απ’ αυτά τα περίφημα 246 εκατ. να δοθεί, ούτε για να μην περικοπούν οι συντάξεις, για να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ, ούτε για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ κλπ».

Επιπλέον έθιξε το ζήτημα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών επισημαίνοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αξιοποιηθεί ο διαγωνισμός και για να διαγραφούν οφειλές σε εργαζόμενους και δεδουλευμένα και μια σειρά άλλα τέτοια ζητήματα. Συνολικά πρόκειται για ένα τοπίο πολύ θολό, που θα οδηγήσει και οδηγεί ήδη σε νέα προβλήματα, αντί να ανοίγει το δρόμο για μια πιο αντικειμενική ενημέρωση, για μεγαλύτερη διαφάνεια υποτίθεται, για να μπει μια υποτιθέμενη τάξη σ’ αυτή την ιστορία.

Ερωτηθείς για το ύφος με το οποίο ο πρωθυπουργός απάντησε σε μια συγκεκριμένη εργαζόμενη δημοσιογράφο είπε πως «όταν η πολιτική σου, οι προτάσεις, οι νόμοι που επιβάλλεις στο λαό, είναι αντιλαϊκοί, είναι αντεργατικοί και στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους, είναι φυσικό κι επόμενο από ένα σημείο και ύστερα, ακόμα και το ύφος της εξουσίας να ακολουθεί αυτή την αντιλαϊκότητα και τη λογική «θα σε πατήσω κάτω όποιος κι αν είσαι, διότι εγώ είμαι η εξουσία».

Σχολιάζοντας την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, είπε ότι «ο κ. Τσίπρας, ιδιαίτερα στη φετινή ΔΕΘ, ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής εξαπάτησης, για να υπηρετήσει βέβαια τα συμφέροντα των λίγων, στα οποία το τελευταίο δίχρονο έχει καθαρά ταχθεί».

«Αυτό που πρότεινε ήταν, κατά τη γνώμη μας παλιές, ξεπερασμένες οικονομικές συνταγές, που τις έχει ζήσει η χώρα, τις έχει ζήσει ο λαός μας και με προηγούμενους και με τους τωρινούς. Το νέο παραγωγικό μοντέλο του κ. Τσίπρα για παράδειγμα, οδηγεί σε απαλλαγές και στο εγχώριο και στο ξένο κεφάλαιο, φέρνει νέα αντιλαϊκά μέτρα για τους πολλούς, για το λαό δίνει ή υπόσχεται ότι θα δώσει και κάποια ψίχουλα για την ακραία φτώχεια» πρόσθεσε.

Αφήνοντας αιχμές στη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «πλέον κάνει την βρώμικη δουλειά», θέλοντας να κάνει τον λαό να δεχθεί αδιαμαρτύρητα παλιά, νέα και επερχόμενα αντιλαϊκά μέτρα.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ύπαρξης μικρής ανάκαμψης στις συνθήκες του καπιταλιστικού συστήματος «κάποια στιγμή», τονίζοντας, ταυτόχρονα ότι εκείνο που κρύβει ο πρωθυπουργός είναι πως «η ανάκαμψη αυτή θα είναι για πολύ λίγους, θα είναι για το μεγάλο κεφάλαιο, δε θα είναι για τον ελληνικό λαό και βέβαια θα την ακολουθήσει και νέα πιο βαθιά κρίση».

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «μεγάλη πολιτική αμηχανία» την οποία δείχνει η ΝΔ, «γιατί βλέπει βιομήχανους, άλλους, το ΣΕΒ, τους θεσμούς, την ΕΕ να επικροτούν σήμερα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τους κάνει τη δουλειά».

«Βέβαια, και αυτή έχει εξίσου αντιλαϊκή πρόταση με το ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.