Αποστάσεις από τις ρατσιστικές αντιλήψεις που εκφράστηκαν στο Ωραιόκαστρο, ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαχείριση του προσφυγικού κρατά ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ σε σχετική δήλωσή του σημειώνει ότι «είναι αυτονόητο ότι τα προσφυγόπουλα πρέπει να πάνε σχολείο. Χωρίς οποιονδήποτε υγειονομικό κίνδυνο για οποιοδήποτε παιδί».

Όμως, όπως τονίζει ο Β. Κικίλιας, η κυβέρνηση δεν μπορεί να το ελέγξει ούτε κι αυτό. «Η ανικανότητά της και οι παραλείψεις της προκαλούν αντιδράσεις και από τους πρόσφυγες - μετανάστες και από τις τοπικές κοινωνίες».

Κατανοούμε την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών. Οφείλουν, όμως, να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης, σύμφωνα με την παράδοση φιλοξενίας και κατανόησης που διαχρονικά είναι σύμφυτη με τον ελληνικό πολιτισμό».

Επίσης υπογραμμίζει για το θέμα της ένταξης των προσφύγων ότι είναι «ένα πολύ κρίσιμο, πολύπλοκο και πιεστικό ζήτημα» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να το διαχειριστεί.

Είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το χάος που επικρατεί στους καταυλισμούς και, πλέον, σε πολλά σχολεία μας.