Συνέχεια στη σφοδρή αντιπαράθεση που έχει πυροδοτήσει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ δόθηκε σήμερα με αφορμή τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ και τα όσα είπε εκεί.

Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν στο Newpost πως ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη σταθερή θέση του κόμματος για την ανάγκη να διασφαλιστεί «η πολυφωνία, η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών μέσω της αποκατάστασης του αποφασιστικού ρόλου του ΕΣΡ όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος που σημαίνει πολλά κανάλια και όχι ο αυθαίρετος περιορισμός τους από την κυβέρνηση μόνο σε τέσσερα».

Προσθέτουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «είναι αδιανόητο να χάνουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι στα ΜΜΕ επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα τον περιορισμό των αδειών σε 4 διαμορφώνοντας ολιγοπώλιο στην ενημέρωση».

Απαντώντας πηγές από το Μαξίμου εξαπέλυσαν πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον κάλεσαν να απαντήσει το τι θα κάνει αν γίνει πρωθυπουργός για το θέμα, προκαλώντας τον ειδικά να απαντήσει αν θα δώσει πίσω τα λεφτά στους καναλάρχες.

«Για πολλοστή φορά σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος εμμέσως στους καναλάρχες που δεν πήραν άδεια, είπε ότι η ΝΔ θα προκηρύξει νέες τηλεοπτικές άδειες» τονίζουν από το Μαξίμου και συνεχίζουν:

Παρέλειψε, όμως, επίσης για πολλοστή φορά, να πει τι θα κάνει με τους καναλάρχες που πήραν άδεια. Και που υπερθεμάτισαν με 246 εκατομμύρια στον πρόσφατο διαγωνισμό:

Θα τους δώσει πίσω τα 246 εκατομμύρια;

Θα προκηρύξει τις νέες άδειες με ανάλογο τίμημα;

Θα εφαρμόσει  σύστημα αδειών δύο ταχυτήτων;

ΔΞ/ΔΑ;

«Περιμένουμε με αγωνία από το γραφείο Τύπου της ΝΔ μια ακόμη ασαφή και γενικόλογη απάντηση που θα πετάει την μπάλα στην εξέδρα» καταλήγουν από το Μαξίμου.

Στη συζήτηση παρενέβη σήμερα ξανά και ο Πάνος Καμμένος προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες της ΝΔ ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να "παρέμβει" στη λειτουργία της Δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο κ. Καμμένος ειδικότερα, πρότεινε εμμέσως πλην σαφώς στο Δημήτρη Κοντομηνά να πωλήσει τον Alpha στον Ιβάν Σαββίδη.

«Νομίζω ότι και ο Alpha είχε μία πολύ καλή δημόσια πρόταση η οποία ακούστηκε από επιχειρηματία τον κ. Σαββίδη». Όταν του επισημάνθηκε ότι ο κ.Σαββίδης δεν έχει πάρει άδεια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε «Δεν έχει ακόμη άδεια. Την πρόταση αυτή την έκανε δημόσια. Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα».