Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας στη ΔΕΘ. Η υπόθεση του Ωραιοκάστρου, η στάση του κ. Πολάκη, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η υπόθεση του Ελληνικού, για τη φυγή των νέων αλλά και των επιχειρήσεων στο εξωτερικό και οι τηλεοπτικές άδειες ήταν τα θέματα που αναφέρθηκε από το βήμα της Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Δεν αρκεί να αγανακτούμε με τον κ. Τσίπρα και να λέμε ότι σερνόμαστε από συντηρητικούς σε λαϊκιστές, πρέπει να αντιδράσουμε. Και αυτό αφορά σε έναν ευρύτερο χώρο» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

«Πρέπει να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. Στα πανεπιστήμια, στην εργασία, στη νεολαία. Είναι ένα κάλεσμα που κάνουμε για να ενωθούμε όλοι, να βρούμε τον τρόπο όλοι μαζί παραχωρώντας την μικρή εξουσία που έχουμε, να αλλάξουμε την πατρίδα μας. Δεν θα τα παρατήσουμε και δεν θα αφήσουμε την πολιτική έρμαιο των λαϊκιστών, των συντηρητικών και των επαγγελματικών της πολιτικής» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε την πρόθεσή του να καλέσει όλες τις μεταρρυθμιστικές και εκσυγχρονιστικές δυνάμεις να βρουν λύση στο αδιέξοδο της χώρας και να δημιουργήσουν ένα νέο κίνημα, αποσαφηνίζοντας παράλληλα ότι μόνο στην προοπτική ενός νέου, μεγάλου κινήματος είναι διατεθειμένος να «θυσιάσει» την αυτονομία του Ποταμιού.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για λαϊκισμό και αναποτελεσματικότητα, ενώ περιέγραψε τις διαφωνίες του με τις κυβερνητικές πολιτικές και παράλληλα ανέπτυξε τις προτάσεις και τις λύσεις του Ποταμιού για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

Γνωστός και ως καταπατητής συχνοτήτων ο Λεβεντης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για τον κ. Λεβέντη αναφέροντας ότι ήταν ένας από τους πρώτους καταπατητές τηλεοπτικών συχνοτήτων χωρίς ποτέ να έχει λογοδοτήσει γι’ αυτό.