current views are: 8

15 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση04:05

Το ήθος και ύφος της εξουσίας Τσίπρα στο στόχαστρο Μητσοτάκη

Μπορεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης να έχει συνδεθεί, παραδοσιακά, με τις οικονομικές εξαγγελίες κυβερνήσεων και αντιπολιτεύσεων, μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει ήδη το προσχέδιο των φοροαπαλλαγών που θα ανακοινώσει το Σάββατο

Δημοσίευση 04:05’

Μπορεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης να έχει συνδεθεί, παραδοσιακά, με τις οικονομικές εξαγγελίες κυβερνήσεων και αντιπολιτεύσεων, μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει ήδη το προσχέδιο των φοροαπαλλαγών που θα ανακοινώσει το Σάββατο

Μπορεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης να έχει συνδεθεί, παραδοσιακά, με τις οικονομικές εξαγγελίες κυβερνήσεων και αντιπολιτεύσεων, μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει ήδη το προσχέδιο των φοροαπαλλαγών που θα ανακοινώσει το Σάββατο, ωστόσο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να περιοριστεί σε μία τεχνικού – οικονομικού τύπου ομιλία.

Κυρίαρχη επιδίωξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι να στείλει προς τον ελληνικό λαό το μήνυμά του για μία νέα συμφωνία αλήθειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης και να πείσει για ένα διαφορετικό τρόπο διακυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα βάλει στο στόχαστρό του το ύφος και το ήθος της εξουσίας που ασκεί ο κ. Αλ. Τσίπρας και οι υπουργοί του, προκειμένου να σηματοδοτήσει την πρόθεσή του για υπέρβαση των συνθηκών διχασμού και έντασης που πυροδοτεί η κυβέρνηση. Σε αυτή την προσπάθεια του Προέδρου της Ν.Δ., η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και η επικοινωνιακή… δραστηριότητα του Παύλου Πολάκη αναμένεται να κυριαρχήσουν. Στην Πειραιώς, άλλωστε, εκτιμούν ότι η εξέλιξη της υπόθεσης με τις τηλεοπτικές άδειες μετατρέπεται σε μπούμεραγκ για την κυβέρνηση ενώ ειδικά η διαχείριση του προβλήματος με τον κίνδυνο ανεργίας εκατοντάδων δημοσιογράφων αποδεικνύει, όπως λένε οι γαλάζιοι, το βαθύ κυνισμό της «κυβερνώσας αριστεράς».

Αν και στις κατ ιδίαν συζητήσεις πολλών γαλάζιων στελεχών το νέο τηλεοπτικό σκηνικό και ο πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων που έχει ξεσπάσει αντιμετωπίζεται ως πραγματικό ναρκοπέδιο, ο κ. Μητσοτάκης με την πρότασή του για περισσότερες άδειες – όσες αντέχει το φάσμα – και προστασία των θέσεων εργασίας στον χώρο θα επιδιώξει να στρέψει τη συζήτηση στο θεσμικό πεδίο και όχι στους ταμειακούς όρους («ας απαντήσει η Ν.Δ. εάν θα επιστρέψει τα 246 εκ. Ευρώ» ξαναρώτησε χθες το Μαξίμου) που επιλέγει η κυβέρνηση.

Πέραν αυτού, όμως, η υπόθεση «τηλεοπτικές άδειες» θα αναδειχθεί από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. ως απόδειξη του διχαστικού τρόπου με τον οποίο πολιτεύεται η κυβέρνηση, σε αντίστιξη με τη γαλάζια πρόταση για ένα νέο συμβόλαιο, μία μεγάλη κοινωνική συμφωνία εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και τη, συνακόλουθη, μείωση των επιβαρύνσεων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

 


σχετικα αρθρα