«Ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει στρατηγικό σχέδιο και συγκεκριμένες δεσμεύσεις προγραμματικού χαρακτήρα», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης, σχετικά με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε:

Βασική ιδέα πίσω από αυτά που θα εκθέσει είναι ότι υπερασπιζόμαστε την ελευθερία, ότι υπάρχει κι άλλος, διαφορετικός δρόμος και ότι ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι αδιέξοδος και επιδεινώνει την κατάσταση.

«Ήδη έχουμε μιλήσει για μείωση των φορολογικών συντελεστών, όπως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, και την κατάργηση του φόρου στα τουριστικά καταλύματα», σημείωσε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:

Έχουμε ήδη εκθέσει ένα σαφές περίγραμμα για τη μείωση της φορολογίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και των εξαγωγών. Τα επιμέρους θα τα πει ο ίδιος ο πρόεδρος.

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Βορίδης είπε:

Ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός και πλήττει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό και προβλέπει ότι ο έλεγχος των πόθεν έσχες είτε γίνεται από μια επιτροπή, είτε από μια ανεξάρτητη ιδιωτική ελεγκτική αρχή. Για τον έλεγχο των πόθεν έσχες επελέγη η κυβερνητικώς διορισμένη επιτροπή, η οποία σε δύο ημέρες έλεγξε τα οικονομικά στοιχεία των υπερθεματιστών. Η ΝΔ κατέθεσε αίτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, για να συνεδριάσει η επιτροπή και να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο ελέγχθησαν τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών.