Βορίδης: Ο Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ συγκεκριμένες δεσμεύσεις

Βορίδης: Ο Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ συγκεκριμένες δεσμεύσεις

«Ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει στρατηγικό σχέδιο και συγκεκριμένες δεσμεύσεις προγραμματικού χαρακτήρα», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης, σχετικά με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε:

Βασική ιδέα πίσω από αυτά που θα εκθέσει είναι ότι υπερασπιζόμαστε την ελευθερία, ότι υπάρχει κι άλλος, διαφορετικός δρόμος και ότι ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι αδιέξοδος και επιδεινώνει την κατάσταση.

«Ήδη έχουμε μιλήσει για μείωση των φορολογικών συντελεστών, όπως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, και την κατάργηση του φόρου στα τουριστικά καταλύματα», σημείωσε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:

Έχουμε ήδη εκθέσει ένα σαφές περίγραμμα για τη μείωση της φορολογίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και των εξαγωγών. Τα επιμέρους θα τα πει ο ίδιος ο πρόεδρος.

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Βορίδης είπε:

Ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός και πλήττει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό και προβλέπει ότι ο έλεγχος των πόθεν έσχες είτε γίνεται από μια επιτροπή, είτε από μια ανεξάρτητη ιδιωτική ελεγκτική αρχή. Για τον έλεγχο των πόθεν έσχες επελέγη η κυβερνητικώς διορισμένη επιτροπή, η οποία σε δύο ημέρες έλεγξε τα οικονομικά στοιχεία των υπερθεματιστών. Η ΝΔ κατέθεσε αίτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, για να συνεδριάσει η επιτροπή και να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο ελέγχθησαν τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο