Καταδίκασε με απόλυτο τρόπο τα λεχθέντα του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, εκφράζοντας με σαφήνεια τη θέση της ΝΔ. «Η καταδίκη των λεχθέντων γίνεται από το πλέον επίσημο βήμα. Έγινε σήμερα με τον τρόπο που έγινε», επεσήμανε ο κ. Κουμουτσάκος.

Επίσης ο κ. Κουμουτσάκος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση. «Τα γεγονότα με το προσφυγικό αποδεικνύουν πως τα κηρύγματα ανθρωπισμού ήταν ψεύτικα. Το λέει και ο κ. Βουδούρης. Πρόσφατα προχώρησε σε καταγγελίες που είχαν να κάνουν με υπερκοστολόγηση στο θέμα των προσφύγων. Μετά την καταγγελία ο πρωθυπουργός, αντί να διατάξει έλεγχο, αποδέχθηκε την παραίτηση του κ. Βουδούρη. Σε ένα τέτοιο ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας υπήρξαν και άλλες καταγγελίες πλουτισμού, Θυμίζω τις καταγγελίες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών. Έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις. Να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και τα συμφέροντα της χώρας. Απαντήσεις δεν έχουνε πάρει. Αντί να γίνονται έλεγχοι, γίνονται δεκτές παραιτήσεις. Θα απαιτήσουμε απαντήσεις και μέσα στη Βουλή», σημείωσε. 

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε με αφορμή τα γεγονότα στο Ωραίοκαστρο, πως τα προσφυγόπουλα πρέπει να πάνε σχολείο και σημείωσε πως οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να ακούγονται από την κυβέρνηση.

«Πρέπει κανείς σε πολύπλοκα ζητήματα να βλέπει και το δάσος και το δέντρο. Πώς θα ενταχθεί αυτός ο μεγάλος αριθμός προσφύγων στη νέα πραγματικότητα την ελληνική; Μπορεί η απάντηση σε αυτήν την πρόκληση να γίνει ερήμην των τοπικών κοινωνιών; Μπορεί η κυβέρνηση να το διαχειριστεί χωρίς αναλυτικό διάλογο; Τα προσφυγόπουλα πρέπει να πάνε σχολείο».

Ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Δραγασάκη για το χρέος. «Την περασμένη Κυριακή ο κ. Τσίπρας υποστήριξε για το χρέος πως είμαστε πιο κοντά από ποτέ. Αυτά είπε ο πρωθυπουργός. Ο αντιπρόεδρος του τι είπε; Για μία διαδικασία που πάει πέρα από το 2018. Για μακροχρόνιες διαδικασίες. Όταν ο αντιπρόεδρος αδειάζει τον πρωθυπουργό του, όλοι συμπεραίνουν τι συμβαίνει.

Όλοι μπορεί να εντοπίσουν σημάδια διάλυσης, ακόμα και για θέματα χρήσιμα για το χρέος", ανέφερε και κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση για ένοχη σιωπή για το πόθεν έσχες των πλειοδοτών. 

Ένοχη σιωπή στο θέμα των καναλαρχών

Για ενοχή σιωπή της κυβέρνησης για το «πόθεν έσχες» των πλειοδοτών για τις τηλεοπτικές άδειες έκανε λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η πρόεδρος της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας κ. Χριστοδουλοπούλου ανέβαλε για την Τρίτη την απόφαση της επιτροπής στο αίτημά μας να προσκληθούν στην επιτροπή ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς και οι 4 πλειοδότες του διαγωνισμού», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Όσο σκοτεινιάζει ο πολιτικός της ορίζοντας, τόσο η κυβέρνηση βυθίζεται σε έλος αυταρχισμού. Κάθε μέρα βλέπουμε χτυπήματα στη Δημοκρατία», συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος προσθέτοντας πως «σκοτεινές εικόνες κυβερνητικού αυταρχισμού εκπέμπει σταθερά ο υπουργός κ. Πολάκης». «Η κυβέρνηση αποκτά πρόσωπο, το πρόσωπο του κ. Πολάκη», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το βασικό μέτοχο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε ότι: «για εμάς εκείνος ο αγώνας παραμένει ζωντανός και θα κάνουμε ό,τι πρεπει να δικαιωθεί».Σχετικά με το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και τι θα κάνει η ΝΔ με το τίμημα αν γίνει κυβέρνηση είπε ότι «ο νόμος Πάππά» θα καταργηθεί, ότι η ΝΔ θεωρεί πως είναι αντισυνταγματικός και η θέση της είναι περισσότερα κανάλια, περισσότερη ενημέρωση, περισσότερη δημοκρατία, περισσότεροι εργαζόμενοι. Για το τίμημα είπε πως πρόκειται για εξίσωση που αυτή τη στιγμή έχει μόνο αγνώστους και δεν μπορεί τώρα η ΝΔ να πάρει θέση.

Στην περίπτωση που το ΣτΕ αποφασίσει ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου απάντησε ότι «η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι σεβαστή, όπως και η αρχή της πλειοψηφίας και αν υπάρξει κυβέρνηση της ΝΔ ο «νόμος Παππά» θα καταργηθεί.

Ολοφάνερη πολιτική σκοπιμότητα

Για «ολοφάνερη πολιτική σκοπιμότητα» πίσω από την χθεσινή απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου σε βάρος του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισιδώρου Ντογιάκου, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «αδιανόητες παρεμβάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης».

Όπως επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος, «οι συνεχείς παρεμβάσεις και η πολιτικοποίηση συγκεκριμένων υποθέσεων από κυβερνητικά στελέχη, όπως περίτρανα απεδείχθη και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δημιουργούν μια ζοφερή και αποπνικτική ατμόσφαιρα παρασκηνίου και απροκάλυπτων κυβερνητικών πιέσεων και μεθοδεύσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης».