Χωρίς αποτέλεσμα αλλά με θετικά μηνύματα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου με τους επικεφαλής των Θεσμών. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η εξαγγελία του πρωθυπουργού από βήματος της ΔΕΘ, για πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας σε πάνω από 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους με χρέη προς τα Ταμεία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά τους οι Θεσμοί δεν απορρίπτουν την ελληνική πρόταση ωστόσο επιζητούν να συμπεριληφθεί σε μία συνολική ρύθμιση που δεν θα αφορά μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες. 

Προς το παρόν πάντως και οι δύο πλευρές συμφώνησαν η ελληνική πρόταση να πάει στα τεχνικά κλιμάκια για περαιτέρω διευκρινίσεις

Τέλος, στο θέμα της επιστροφής επικουρικών που έχει οριστεί σε τρεις μηνιαίες δόσεις η κυβέρνηση έχει κάνει πρόταση για δέκα δόσεις, πρόταση που ακόμα βρίσκεται υπό συζήτηση.  

Σημειώνεται ότι νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε η συνάντηση των Θεσμών με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, όπου θα τεθούν  ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και οι αναδιαρθρώσεις κόκκινων επιχειρηματικών δανείων για οφειλές σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.