Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, κατέθεσε ο εκδότης Γιώργος Κουρής ο οποίος έδωσε εξηγήσεις σχετικά με την αγοραπωλησία του τηλεοπτικού σταθμού «Alter», καθώς ήταν ένας από τους μετόχους της εταιρείας.

Ο κ. Κουρής, υποστήριξε ότι από το 2000 που πούλησε το ALTER στον κ. Θανάση Αθανασούλη και τον Γιώργο Βαλσαμίδη, δεν ασχολήθηκε ξανά με το κανάλι. «Από το 2000 ήμουν περαστικός», είπε χαρακτηριστικά. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι το 2011 έβαλε 10 εκατ. ευρώ για να το σώσει, όπως είπε.

Αντίθετα ο εκδότης της Kontra news απέδωσε τις ευθύνες στους απατεώνες, όπως τους χαρακτήρισε, κ.κ. Γιαννίκο, Αθανασούλη και Βαλσαμίδη, λέγοντας πως «έκλεβαν» και δίνοντας ως παράδειγμα δύο πλαστά (κατά τον ίδιο) repos. Για την ταινιοθήκη του σταθμού που είχε αποτιμηθεί πάνω από 700 εκατ. ευρώ με σκοπό να λάβει δάνεια ο σταθμός, υποστήριξε πως δεν «έπιανε φράγκο» και σημείωσε πως ήταν μια πρακτική που χρησιμοποίησαν όλα τα κανάλια. «Δεν δόθηκε ποτέ δάνεια (σ.σ. σε ΜΜΕ), χωρίς να το ξέρει ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Τύπου», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει αν συμβαίνει και σήμερα. « Ε! όλο και κάποιο τηλέφωνο θα πέφτει», είπε.

Ακόμα, επέμεινε πως δεν είχε γνώση για τη λειτουργία του καναλιού και ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα οικονομικά, αποδίδοντας και πάλι τις ευθύνες στον κ.κ. Γαννίκο και Αθανασούλη. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της ΝΔ και συγκεκριμένα ο Μάκης Βορίδης και Νότης Μηταράκης, αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατό να μην γνωρίζει τι γίνεται στο σταθμό από τη στιγμή που παρέμενε με ισχυρή συμμετοχή στο μετοχολόγιό του. Εκεί ο κ. Κουρής απάντησε πως ήταν λάθος του που εμπιστεύτηκε πρόσωπα που δεν έπρεπε, επειδή όπως είπε, ήταν οι καλύτεροι της αγοράς εκείνη τη περίοδο. Σε ό,τι αφορά τη τρέχουσα διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, εμφανίστηκε υπέρ της ελεύθερης αγοράς αδειών, παρά το γεγονός πως αναγνώρισε ότι η ελληνική αγορά δεν αντέχει πάνω από τρία με τέσσερα κανάλια. Σημείωσε δε πως θα έπρεπε να υπάρχει ασυμβίβαστο για εκείνους που εμπλέκονται με συμβάσεις του δημοσίου (και κατασκευαστικές), υπογραμμίζοντας όμως ότι τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Κουρής δήλωσε πως όταν το κανάλι μπήκε σε κρίση, πήγε να βρει επενδυτές. Τότε, ο κ. Βγενόπουλος της τότε Marfin του είχε πει για μια εταιρία πρόθυμη να βάλει χρήματα, όμως όπως σημείωσε η συμφωνία χάλασε λόγω ενός τμήματος των συνδικαλιστών των εργαζομένων που δεν δέχονταν να «χάσουν τίποτα». « Αργότερα έμαθα ότι ίσως ήταν ο Βγενόπουλος πίσω από αυτή την εταιρία», δήλωσε και πρόσθεσε: « και ο Μαρινάκης ήθελε να βάλει 20 εκατ. ευρώ για να σωθεί ο σταθμός αλλά και πάλι οι συνδικαλιστές χάλασαν τη δουλειά».