Με μια ανακοίνωση σε σκληρό ύφος ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης διαψεύδει δημοσιεύματα περί κατάργησης του ασυμβίβαστου καναλάρχη-εργολάβου και στρέφεται κατά συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης κατηγορώντας τα για «κακοστημένα ψέματα και πολιτικές προβοκάτσιες».

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά μνημονεύεται ρητώς στον νόμο και στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών.

Επίσης αφήνει να εννοηθεί ότι θα κινηθεί δικαστικά για συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΟΜΕΔΙ έχει ως εξής:

«Η σπίλωση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, και επιλεγμένων υπουργών της Κυβέρνησης από τη ΝΔ, το ΠAΣOΚ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έστησαν τα προηγούμενα χρόνια καλά κρατεί…»»

Το νεοδημοκρατικό ακροδεξιάς απόκλισης site Liberal, γνωστών εκδοτών, ο Ελ. Τύπος (και αυτός γνωστός για τις διαψεύσεις του), το ΣΚΑΙ, «η αλήθεια να λέγεται» και τα άλλα μέσα αναπαραγωγής της λάσπης επιχειρούν για μια ακόμη φορά τη σπίλωση μας με χοντρά και κακοστημένα ψέματα και πολιτικές προβοκάτσιες.

Ο Ελεύθερος Τύπος με πρωτοσέλιδο του αναφέρει: «Ξήλωσαν νύχτα τον βασικό μέτοχο» «Κατάργηση του νόμου Καραμανλή για το ασυμβίβαστο εργολάβου-καναλάρχη».

Στο πάντα έγκριτο ρεπορτάζ των μέσων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων του παλαιοκομματισμού, μας κατηγορούν ότι στον Νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις, προχωρήσαμε «εν κρυπτώ, με φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση, στην κατάργηση του ασυμβίβαστου καναλάρχη – εργολάβου, μέσα στο κατακαλόκαιρο».  Στη συνέχεια περιπλέκουν το γνωστό σίριαλ του κουμπάρου, «που έτσι μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τα κανάλια».  Η αλήθεια να λέγεται, είναι, ότι όχι μόνο Ποτέ δεν καταργήθηκε αλλά μνημονεύεται ρητώς στον Νόμο και στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών. (βλ. συνημμένο).

Προς μεγάλη τους απογοήτευση και κατάρρευση και του τελευταίου ίχνους αξιοπιστίας που θα μπορούσαν να διαθέτουν αλλά και προς πλήρη γελοιοποίησή τους, ισχύει ακλόνητα και αδιατάρακτα το εξής:

Με βάση τη νομοθεσία που η Κυβέρνηση περιφρουρεί και εφαρμόζει στη διακήρυξη για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών είναι και θα παραμείνει – όσο κι αν λυσσάνε και φωνάζουν - ασυμβίβαστη η ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου, του Μέλους οργάνου διοίκησης ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης Μέσων Ενημέρωσης,  με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου, του Μέλους οργάνου διοίκησης ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης, που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις (έργα και προμήθειες).

Αυτό προβλέπει ο Νόμος 3310/2005 που ισχύει κανονικότατα. Η προκήρυξη για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών ρητώς αναφέρει τον Νόμο 3310/2005 που ποτέ δεν καταργήθηκε, δεσμεύει τους συμμετέχοντες και εν συνεχεία υπερθεματιστές και μνημονεύεται και στα τεύχη του διαγωνισμού (βλ. συνημμένα).

Δεν μπορεί οι διατάξεις σε ισχύ να επαναλαμβάνονται σε κάθε Νόμο. Το ξέρουν και οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής Σχολής και ο κάθε νοήμων άνθρωπος.  Αυτή είναι η μόνη και μοναδική αλήθεια. Η αλήθεια να λέγεται.

Συμπεράσματα

1. Το αεριλίκι και το νταβατζιλίκι τελείωσε στη χώρα

2. Η γκεμπελιστική τακτική «λάσπη – λάσπη κάτι θα μείνει» δεν πιάνει

3. Σας έχουμε δηλώσει πολλές φορές:

  • Εμείς υπηρετούμε τον ελληνικό λαό, τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον
  • Δεν είμαστε σαν και εσάς. Δε θα γίνουμε ποτέ ίδιοι
  • Δε μπερδεύουμε τις προσωπικές και φιλικές μας σχέσεις με τις δημόσιες θέσεις που υπηρετούμε
  • Το ξέρετε και αυτό σας ενοχλεί περισσότερο
  • Θα συνεχίσουμε, γιατί δε μας κρατάτε

4.  Χαιρόμαστε που εσείς που τον πολεμήσατε και οι πολιτικοί φίλοι σας που κρύβονται, για να μην τον στηρίξουν, γίνατε δήθεν υπέρμαχοι του βασικού μετόχου έστω και για να υπηρετήσετε τη συνέχεια της ανομίας, της διαπλοκής και της πολιτικής αθλιότητας.  Έστω κι έτσι θα χαίρεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής.

5. Για τα ψεύδη και τα συκοφαντικά δημοσιεύματα τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Τους βασικούς μετόχους του ψέματος, της διαπλοκής, της συκοφαντίας και της «αλήθειας να λέγεται» τους καταργεί η Κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός».