Στο ζήτημα του άβατου των Εξαρχείων και την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή κλήθηκε να απαντήσει ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας  τονίζοντας ότι δεν είναι εύκολο να γίνουν θαύματα, έδωσε την απάντηση του στις αιχμές του βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσωνα Φωτήλα ο οποίος έκανε λόγο περί αύξησης της παραβατικότητας στην περιοχή των Εξαρχείων επί ΣΥΡΙΖΑΑν περιμένετε θαύματα, όμως, λυπάμαι, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο τη στιγμή που τόσα χρόνια "κουκουλώνονταν” τα προβλήματα, σπρώχνονταν κάτω από το “χαλί” των Εξαρχείων τα προβλήματα όλης της πόλης, προκειμένου να ξεμπερδεύουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από την αντιμετώπιση των προβλημάτων”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Τόσκας.

«Εμείς τολμήσαμε αστυνομική επιχείρηση οργανωμένη, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τα κεφάλια της αλβανικής μαφίας των ναρκωτικών στην περιοχή. Κανένας δεν το είχε τολμήσει και κανένας δεν είχε πετύχει κάτι τέτοιο. Είχε γίνει κάτι άλλο, η είσοδος των ΜΑΤ με τις κάμερες προ-τοποθετημένες για δημιουργία εντυπώσεων, η οποία μετά από δυο ώρες ή την επόμενη ημέρα δεν είχε καμιά αξία. Τέτοιες επιχειρήσεις εντυπωσιασμού είναι μακριά από την αντίληψή μας. Στην αντίληψή μας είναι επιχειρήσεις με ρεαλισμό, με επιδιώξεις, με σωστή οργάνωση, με σωστό σχεδιασμό, με σωστούς στόχους και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ισχυριζόμενος ότι επί 25 χρόνια δεν είχε γίνει καμία επιχείρηση στην περιοχή.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Ιάσων Φωτήλας πάντως κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επιστράτευσε ισχυρή δόση ειρωνείας αναφορικά με την πολιτική της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Νίκου Τόσκα, καταλογίζοντάς τους ανοχή σε φαινόμενα ανομίας και υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η παραβατικότητα έχει αυξηθεί κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός απέδωσε τη δυσκολία στην αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας στην «προίκα» των προηγούμενων κυβερνήσεων.