«Καμία αξιολόγηση όλα αυτά τα χρόνια δεν έκλεισε μέσα σε μια εβδομάδα. Θα υπάρξουν δυσκολίες και συγκρούσεις, αλλά θα ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση, χωρίς να πηγαίνουμε πίσω στα αυτονόητα», δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «όλοι πλέον στην Ευρώπη αντιλαμβάνονται ότι αυτή η περίοδος συμπίεσης της ελληνικής οικονομίας πρέπει να περάσει στη φάση της δυναμικής ανάπτυξης» και πρόσθεσε:

Κυβερνάμε μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο, δεν συμφωνούμε με την υπερφορολόγηση. Σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού από την παρατεταμένη συμπίεση των εισοδημάτων είναι στα όριά τους και μερικοί έξω από τα όρια.

«Αν κανονικοποιηθεί η κατάσταση και υπάρξει μεγαλύτερη ρευστότητα στην αγορά, ακόμα και αυτοί που βλέπουν σκούρα τα πράγματα θα δουν ότι υπάρχει προοπτική», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης και εκτίμησε πως «ο φετινός θα είναι ο τελευταίος τόσο δύσκολος χειμώνας, του χρόνου θα έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Ζαχαριάδης είπε:

Κερδίσαμε έδαφος στα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, στους πλειστηριασμούς α' κατοικίας, φέραμε ρύθμιση 100 δόσεων, φτιάξαμε πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Προσπαθούμε να μοιράσουμε τα βάρη. Πρέπει να ολοκληρωθεί η δημοσιονομική προσαρμογή, για να οργανώσουμε μια δίκαιη και βιώσιμη Ελλάδα και να δούμε πώς θα αλλάξουμε την Ευρώπη.

«Ο κόσμος οδηγείται στην ακροδεξιά από τη λιτότητα και τον λαϊκισμό των ελίτ. Τα εθνικά ακροατήρια σε όλη την Ευρώπη έχουν δηλητηριαστεί με παραμύθια», είπε ακόμη και κατέληξε:

Η πολιτική που ασκούμε είναι η ευρωπαϊκή και η ανθρώπινη.