Στα γραφεία της MLS Multimedia βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την 81η ΔΕΘ.

Αμέσως μετά την επίσκεψή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η MLS είναι μια «εταιρεία που αποδεδειγμένα καινοτομεί» και πρόσθεσε:

Μια ελληνική εταιρεία, η οποία μπόρεσε - και μπορεί και σήμερα - να ανταγωνίζεται ευθέως μεγάλους ξένους κολοσσούς, σε προϊόντα και υπηρεσίες, που δεν θα θεωρούσε κανείς ότι η Ελλάδα έχει ένα φυσικό συγκριτικό πλεονέκτημα. Και, όμως, είναι μια εταιρεία που τα κατάφερε, μια εταιρία που μεγαλώνει, μια εταιρία που κερδίζει μερίδιο αγοράς. Και κυρίως μια εταιρία που καταλαβαίνει ότι για να επιζήσει σε μια αγορά η οποία είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστική, πρέπει να καινοτομεί συνέχεια. Να παρουσιάζει καινούργια προϊόντα, να καταλαβαίνει καλά τον πελάτη και να μπορεί, στη συνέχεια, αυτά τα προϊόντα, με γρήγορη ταχύτητα, να τα προωθεί στην αγορά.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «για μας, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας είναι στο επίκεντρο του οικονομικού μας προγράμματος. Η χώρα χρειάζεται περισσότερες επιχειρήσεις, που να μπορούν να δημιουργούν γρήγορα θέσεις απασχόλησης. Αλλά, για να μπορέσουν αυτές οι επιχειρήσεις να σταθούν στα πόδια τους, χρειάζεται ένα συνολικό πλαίσιο πολιτικής στήριξης, το οποίο δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει. Ξεκινώντας από τη φορολογία και την πρόσβαση στα κεφάλαια, που είναι καθοριστικό θέμα, ίσως ακόμα πιο σημαντικό από τη φορολογία, καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα δεν έχουν πρόσβαση σε ρευστότητα, σε τραπεζικό δανεισμό, σε άλλες μορφές χρηματοδότησης. Και περνώντας, στη συνέχεια, στη γραφειοκρατία, στην πολυνομία, στην αστάθεια του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το Κόμμα της επιχειρηματικότητας. Είναι το Κόμμα το οποίο έρχεται να απενοχοποιήσει την έννοια του επιχειρηματικού κέρδους. Είναι το Κόμμα εκείνο το οποίο καταλαβαίνει ότι ο πλούτος δημιουργείται από την ιδιωτική οικονομία. Από ανθρώπους οι οποίοι καινοτομούν και που αναλαμβάνουν επιχειρηματικό ρίσκο. Και οφείλουμε, στο πλαίσιο του εφικτού, διότι όποιος αναλαμβάνει ρίσκο πρέπει να είναι και έτοιμος να δεχθεί και την πιθανή αποτυχία, σ’ αυτούς τους ανθρώπους να διασφαλίσουμε, αν μη τι άλλο, ένα περιβάλλον που θα τους επιτρέψει να εκφράζουν τις δημιουργικές τους δυνατότητες, με τον πιο ουσιαστικό τρόπο», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.