Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτό το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για τη ΝΔ, καθώς θα αποτελέσει την αφετηρία για να μπορέσει να δημιουργηθεί κοινωνικό ρεύμα υπέρ της, που θα της δώσει τον «αέρα» που χρειάζεται για την επομένη των εκλογών. Επιλογή του κ. Μητσοτάκη είναι με τη σημερινή ομιλία του, αλλά και την αυριανή συνέντευξη Τύπου, να εκπέμψει ένα αισιόδοξο και ρεαλιστικό θετικό μήνυμα προς όλους τους Έλληνες.

Επί της ουσίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, θα αναπτύξει την πεποίθησή του ότι «μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε να βγούμε από την πολύχρονη κρίση, που μαστίζει τη χώρα και κάθε ελληνική οικογένεια». Θα επιχειρήσει όπως έλεγε στενός συνεργάτης του, να αναδείξει την «αλήθεια που γεννά πραγματική ελπίδα», αλλά και να υπογραμμίσει ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου έχει αποτύχει, πως κάθε μέρα που περνά κοστίζει πιο πολύ στην οικονομία και την κοινωνία και ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός συνεχίζει να εξαπατά τους Έλληνες.

Όπως υπενθύμιζαν από την Πειραιώς, αυτό έκανε ο κ. Τσίπρας και με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη όπως αποδεικνύεται και από την παρέμβαση του Αντιπρόεδρου του Γιάννη Δραγασάκη για το θέμα του χρέους. «Η Κυβέρνησή του σέρνεται, ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι σε θέση να βγάλει την τετραετία. Είναι ανάγκη να πάψει να ταλαιπωρεί τη χώρα και το λαό μας, το ταχύτερο», θα πει ο κ. Μητσοτάκης.

Σε αυτό το σημείο αναμένεται να επισημάνει ότι «η πατρίδα μας είναι σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ο λαός μας πρέπει να κάνει τη σωστή επιλογή». Γι’ αυτό και θα καταθέσει την πρότασή του για τη συμφωνία αλήθειας, που ορίζει τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση. Παράλληλα, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.gr, θα αναπτύξει και τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε οι Έλληνες την έξοδο από την κρίση:

Προϋπόθεση πρώτη: να υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή μέσα από τις εκλογές, που πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό και να σφραγιστούν από την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο ρεύμα υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.
Προϋπόθεση δεύτερη: είναι η συμφωνία αλήθειας που προτείνει η ΝΔ στους Έλληνες και περιλαμβάνει την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη, που μπορεί να διασφαλίσει μέσα από τη μείωση της φορολογίας, την προσέλκυση επενδύσεων, την αποφασιστική ενίσχυση των θέσεων εργασίας. Και από την άλλη, μέσα από την υπεύθυνη στάση των πολιτών και τη στήριξη των αλλαγών που προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Ισότιμα  δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους τους Έλληνες μέσα από μια σχέση υπευθυνότητας και εμπιστοσύνης.

Προϋπόθεση τρίτη: η ισχυρή ενότητα των Ελλήνων. Ο πρόεδρος της ΝΔ, θα απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, σε όλους τους πολίτες του μέτρου και της λογικής, που θέλουν να προασπίσουν τη Δημοκρατία στη χώρα και να σφραγίσουν το αύριο με την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.