«Η συμμέτοχη σε μια κυβέρνηση συνεργασίας εξαρτάται από την προγραμματική συνάφεια, τους πολιτικούς συσχετισμούς της δεδομένης στιγμής και την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας», επισημαίνει ο ευρωβουλευτής της Ελιάς και ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συμπληρώνει επίσης ότι ο τρόπος που ανοίγει αυτή η συζήτηση σήμερα δείχνει ότι «κάποιοι δεν πιστεύουν ότι μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε». «Είναι ένδειξη αδυναμίας και ηττοπάθειας να δείχνεις ως αποκούμπι», αναφέρει.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιρρίπτει ευθύνες και αποδίδει ματαιοδοξίες στις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που ενεπλάκησαν για την αποτυχία να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και προτείνει να ακολουθηθεί η αντίστροφη πορεία από τη βάση προς την ηγεσία.

Σημειώνει ακόμη ότι η αναγκαιότητα για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων παραμένει και σύντομα θα προκύψει νέα αφορμή για να προχωρήσει.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ευρωβουλευτής της Ελιάς επικρίνει τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παραπλανά εκτεταμένα τους πολίτες, δηλώνει ότι δεν ανησυχεί για το «φλέρτ» του Αλέξη Τσίπρα με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια προβλεπόμενη διαδικασία, και όχι κάτι το καινούργιο που γίνεται αποκλειστικά για τον ίδιο, «συνέβαινε και πιο παλιά με τον Πρόεδρο της Κύπρου ο οποίος προερχόταν από το ΑΚΕΛ».

Τονίζει ότι «αλλαγή πολιτικής θα έχουμε όταν αλλάζουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη», στην οποία ασκεί κριτική για τη πολιτική της στο προσφυγικό όπου «αντί να θέτει τον κ. Ερντογάν προ των ευθυνών του τον ενθαρρύνει να εκμεταλλεύεται τους πρόσφυγες για τους δικούς του σκοπούς».