Στις 6 σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητή της Τράπεζας τη Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το ραντεβού κλειστηκε κατά την τηλεφωνική συνομιλία  που είχαν οι δύο άνδρες χθες. Η συνάντηση πραγματοποιείται με στόχο κατ' αρχήν την άρση  των μεταξύ τους παρεξηγήσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι αρχές, έπειτα από εντολή της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου, πραγματοποίησαν έρευνα στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Σταυρούλας Νικολοπούλου, στο πλαίσιο της έρευνας για προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες έρευνα έγινε και στην οικία του κ. Στουρνάρα καθώς έχει δηλωθεί ως επαγγελματική στέγη και οι εισαγγελείς συγκέντρωσαν έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία προκειμένου να διερευνηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έχει γράψει το newpost.gr, από την πρώτη στιγμή η «συγκατοίκηση» της κυβέρνησης με τον διοικητή της ΤτΕ ήταν προβληματική και φορτισμένη, από την εποχή που ο Γ. Στουρνάρας ήταν υπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

FT: Εκδίκηση ΣΥΡΙΖΑ 

"Η έφοδος στα γραφεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα προκαλεί ανησυχία στην Ελλάδα", είναι ο τίτλος των Financial Times, που αναφέρουν: «Κάποιοι βλέπουν εκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις ενέργειες των εισαγγελέων σχετικά με τη σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη». Στην εφημερίδα φιλοξενείται και δήλωση δικαστικού, ο οποίος κάνει λόγο για παρεμβάσεις.

«Ηξερα ότι πραγματικός στόχος δεν ήταν η εταιρεία μου. Ηταν ο σύζυγός μου», δηλώνει στους Financial Times η Λίνα Νικολακοπούλου για την έρευνα, αναφέροντας ότι ειδοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης από την καθαρίστρια των γραφείων. «Μου είπε ότι ήταν εκεί ένας εισαγγελέας και μισή ντουζίνα αστυνομικοί», αναφέρει.  

«Για πολλούς στην Αθήνα, η έφοδος στην Mindwork δείχνει πώς ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκφοβίσει τους πολιτικούς αντιπάλους του, μεταξύ άλλων χρησιμοποιώντας δικαστικούς με συμπάθεια προς το κόμμα», σχολιάζει το δημοσίευμα, που φιλοξενεί δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το αυταρχικό πρόσωπό του».  

«Δικαστές και εισαγγελείς υπό την επιρροή πολιτικών»

Υψηλόβαθμος δικαστικός στην Αθήνα, αναφέρθηκε σε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα, με πολιτικούς και δικαστικούς να συνωμοτούν σε ευαίσθητες υποθέσεις, που σχετίζονται με δημόσια πρόσωπα.

«Δεν υπάρχει αποτελεσματικός διαχωρισμός εξουσιών στην Ελλάδα. Ο,τι κι αν λέγεται για την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος, δικαστές και εισαγγελείς είναι υπό την επιρροή πολιτικών και μερικές φορές υπό τον απευθείας έλεγχό τους», είπε ο δικαστής, υπό το καθεστώς ανωνυμίας. Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να σχολιάσει στους Financial Times, παραπέμποντας στις δηλώσεις του Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος τόνισε ότι όλοι πρέπει να σέβονται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.