Τον οδικό χάρτη της ΝΔ που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση θα παρουσιάσει από το βήμα της 81ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr το γαλάζιο κυβερνητικό πρόγραμμα θα είναι απολύτως κοστολογημένο και θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα οικονομικής πολιτικής, στην κατευθύνση μείωσης της φορολογίας και αντίστοιχης μείωσης της κρατικής δαπάνης, προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων και αντιμετώπισης του μείζονος προβλήματος της ανεργίας.

Στην πρώτη εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στην ιστορική ευθύνη που έχει, να κάνει τα πάντα για να οδηγήσει την Ελλάδα στην οριστική έξοδο από την κρίση. Στο πλαίσιο αυτό από την αρχή της ομιλίας του αναμένεται να πει πως δεν βρίσκεται εκεί για να δώσει ψεύτικες υποσχέσεις και να μοιράσει χρήματα που σήμερα δεν υπάρχουν.

«Ποτέ δεν πρόκειται να το κάνω. Βρίσκομαι εδώ για να σας μιλήσω για τις  προϋποθέσεις μιας συμμετοχικής ανάπτυξης που θα οδηγήσει στην ανάταξη της εθνικής οικονομίας και θα διευρύνει την ευημερία των Ελλήνων πολιτών. Βρίσκομαι εδώ για να υπογράψουμε με την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά μία συμφωνία αλήθειας» θα τονίσει σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης.

Πολιτικό contrast

Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να πει πως «εξακολουθεί να διχάζει τη χώρα με το λόγο και τις πράξεις του», προσθέτοντας επίσης ότι «όσο και να προσπαθεί να φορέσει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή, δεν ξεγελά κανέναν. Έχει ένα και μόνο σκοπό: την παραμονή του στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος για τη χώρα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ανάκαμψη δεν μπορεί να υπάρξει. Ποτέ. ΣΥΡΙΖΑ ίσον φτώχια και κοινωνική ισοπέδωση. Μια Ελλάδα μειωμένων προσδοκιών, εγκλωβισμένη στην εσωστρέφεια. Όσο απομονώνεται από την μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας τόσο φανερώνεται η αλαζονεία, η αυταρέσκεια και ο αυταρχισμός του».

«Η απομάκρυνσή του κ. Τσίπρα από την εξουσία είναι ιστορική αναγκαιότητα για τον τόπο», θα τονίσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιμένοντας στο αίτημα για προσφυγή στις κάλπες. Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, στέλνοντας ένα «μήνυμα ενότητας και ελπίδας».

«Είμαι εδώ για να σας παρουσιάσω τον οδικό χάρτη της παράταξής μας για να φέρουμε ξανά την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση στην πατρίδα μας. Για την Ελλάδα που δουλεύει ξανά. Για να κερδίσουμε τον έλεγχο της ζωής μας. Για να γίνουμε καλύτεροι. Αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται να οικοδομήσουμε μια σταθερή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας: πολίτες και πολιτικοί. Μια τέτοια σχέση μόνο αν βασίζεται στην ειλικρίνεια μπορεί να χτιστεί. Αυτή είναι η έννοια της Συμφωνίας Αλήθειας που σας προτείνω. Ανάμεσα σε έναν συνεπή πολιτικό φορέα και έναν λαό που έχει ανάγκη την αλήθεια».

Η μετά μνημόνιο εποχή

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στην αναγκαιότητα συνδιαμόρφωσης ενός συλλογικού εθνικού οράματος για τη μετά το Μνημόνιο Ελλάδα. «Αυτής που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας και ειδικά των νέων. Αυτής που επιδιώκει την αριστεία και την επιβράβευση σε κάθε τομέα της οικονομικής και  κοινωνικής ζωής και η οποία, πέρα από την ατομική επιτυχία, διαμορφώνει συλλογικά πρότυπα».

«Αυτής που αποκαθιστά την ταλαιπωρημένη έννοια του δημοσίου συμφέροντος και τη λειτουργία των θεσμών μας. Αυτής που δεν λησμονά ότι στο επίκεντρο κάθε δίκαιης δημόσιας πολιτικής είναι οι «ξεχασμένοι Έλληνες», συμπολίτες μας απομονωμένοι στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, χωρίς πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας, που υποφέρουν σιωπηλά και με αξιοπρέπεια», όπως θα πει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα πει επίσης, ότι για την έξοδο από την κρίση χρειάζονται:

- Ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες. Χρειάζεται μια επιθετική πορεία εξόδου από την κρίση και «επιστροφής στην κανονικότητα»

- Εμπροσθοβαρής υλοποίηση τολμηρών μεταρρυθμίσεων που θα σπάσουν τον φαύλο κύκλο της αναξιοπιστίας και της ασυνέπειας της οικονομικής πολιτικής

- Πρωτοβουλίες που θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των αγορών με στόχο την πλήρη πρόσβαση της ελληνικής δημοκρατίας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου αλλά και την ταχύτατη αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού.