Τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, περίμεναν και υποδέχθηκαν βουλευτές, στελέχη του κόμματος αλλά και πολιτευτές.

Τον κ. Μητσοτάκη περίμεναν, μεταξύ άλλων, η κ. Ελενα Ράπτη και ο κ. Σίμος Κεδίκογλου, σε μια από τις κεντρικές εισόδους για μια περιήγηση στην έκθεση.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε γύρω στις 12 το μεσημέρι, εμφανώς ευδιάθετος και με αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας, και κατευθύνθηκε στο περίπτερο του στρατού, όπου ξεναγήθηκε από τους αξιωματικούς, ενώ του εξήγησαν πώς γίνονται και πως αντιμετωπίζονται οι κυβερνοεπιθέσεις. Στη συνέχεια βρέθηκε στα περίπτερα Ρωσίας, Κύπρου, Βουλγαρίας, OΛΘ, Συλλόγου Όραμα Ελπίδας και της Gazprom.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο περίπτερο της humanitarian aid. Αστειεύτηκε με στελέχη της ΝΔ, που του είπαν ότι με αυτή τη ζέστη έβαλαν σακάκι να τον υποδεχτούν για να τους απαντήσει "εσείς το βάλατε, εγώ το έβγαλα". 

Mετά βρέθηκε στο περίπτερο της πυροσβεστικής, όπου του έδωσαν αναμνηστική χάλκινη πλακέτα χάλκινη και παρακολούθησε όπως φαίνεται και στη φωτογραφία παρακάτω, επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Σειρά πήρε η γενική γραμματεία απόδημου ελληνισμού, η ΓΣΒΕΕ, η ΕΥΔΑΠ, το Αριστοτέλειο, ενώ έδειξε εντυπωσιασμένος από την ευρεσιτεχνία των φοιτητών του πανεπιστημίου Θεσσαλίας που του παρουσίασαν ένα μικρό αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τα προβλήματα και τα παράπονα παραπληγικών συμπολιτών μας για τη δυσβάσταχτη φορολογία.

Σειρά πήρε το περίπτερο της ελληνικής αστυνομίας, όπου του παρουσιάστηκε η πρωτότυπη εφαρμογή cyber kid.