Περισσότερο από μία ώρα κράτησε η συνάντηση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Όπως είπε ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος, κατά την αναχώρησή του, υπάρχει πόρισμα για τα δάνεια της Attica Bank που θα σταλούν στη δικαιοσύνη. 

Ερωτώμενος για τις σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου είπε χαρακτηριστικά πως οι σχέσεις δεν είχαν χαλάσει ποτέ και πως δεν υπάρχει χάσμα μεταξύ της διοίκησης της τράπεζας και της κυβέρνησης. 

Ο ίδιος είπε πως δεν συζητήθηκε η υπόθεση της συζύγου του με την έφοδο του εισαγγελέα. «Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία» διευκρίνισε.

Χαρακτηριστικά για την υπόθεση της συζύγου του είπε: 

«Η σύζυγός μου, με την οποία ζω 40 χρόνια, αισίως φέτος συμπληρώσαμε 40 χρόνια, θα μπορούσα να σας διαβεβαιώσω ότι είναι το πιο έντιμο ειλικρινές, δημιουργικό και στοργικό άτομο που υοάρχει στον πλανήτη αυτό. Έχει σπιλωθεί εδώ και πολύ καιρό με την ιστορία αυτή, υπερασπίζεται τον εαυτό της μονή της, με τον ικανό συνήγορό της, και θα συνεχίσει να το κάνει». 

Σε αυτό, όπως είπε, έχει βεβαίως την άμεση συμπαράστασή του και σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να βάλει σκιές στις σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση. Η συζυγός μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και θα χειριστεί το θέμα αυτό μόνη της, είπε.
 
Στην ερώτηση αν υπάρχει κατά τη γνώμη τους σχέδιο εκπαραθύρωσής του από τη θέση του, ανέφερε «όχι δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου».
 
Ερωτηθείς για τη διάσταση που δίνουν στην υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας στη, εταιρεία της συζύγου του οι Financial Times o διοικητής τηw ΤτΕ είπε ότι η σύζυγός του έχει κάνει δήλωση, και ο συνήγορός της έχει κάνει δήλωση χθες, και μίλησε για ατυχείς δικονομικές ανωμαλίες οι οποίες διερευνώνται.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές οι αρχές, έπειτα από εντολή της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου, πραγματοποίησαν έρευνα στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Σταυρούλας Νικολοπούλου, στο πλαίσιο της έρευνας για προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες έρευνα έγινε και στην οικία του κ. Στουρνάρα καθώς έχει δηλωθεί ως επαγγελματική στέγη και οι εισαγγελείς συγκέντρωσαν έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία προκειμένου να διερευνηθούν.