«Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι πολιτικό  πρόσωπο και οφείλει ο ίδιος να το ξεκαθαρίζει»...H παρατήρηση αυτή κυβερνητικού παράγοντα, με τον οποίον επικοινώνησε το newpost.gr. δίνει μάλλον και το πλαίσιο της συζήτησης με τον Γιάννη Στουρνάρα, από κυβερνητικής πλευράς τουλάχιστον.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν τρία άτομα: ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (και αρμόδιος για θέματα τραπεζών) Γιάννης Δραγασάκης και ο κεντρικός τραπεζίτης. Σύμφωνα με όσα διέρρεαν κυβερνητικές πηγές μετά τη συνάντηση, «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στο έργο της» -και με την εισαγωγική αυτή φράση, η κυβέρνηση πήρε θέση ευθέως στα όσα προηγήθηκαν στην υπόθεση με την εταιρεία της κ. Στουρνάρα και του εισαγγελικού ελέγχου.
 
Πάντως, «όπως δήλωσε και ο διοικητής της ΤτΕ, δεν υπάρχει καμία σκιά στη θεσμική σχέση κυβέρνησης και ΤτΕ», διαβεβαίωναν και από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, αντιθέτως «εργαζόμαστε από κοινού για εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Και μάλιστα σε μια φάση κατά την οποία εμφανίζονται θετικά σημάδια, όπως η μείωση των κόκκινων δανείων, η σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων κ.α. σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας».
Κάπου εδώ τελειώνει η κυβερνητική διαρροή, η συζήτηση ωστόσο που το newpost.gr. είχε με κυβερνητικό παράγοντα ήταν εξόχως ενδιαφέρουσα. «Η κυβέρνηση», μας είπε, «αποδίδει σημασία στο ανεξάρτητο του ρόλου του διοικητή της ΤτΕ». «Και τι σημαίνει αυτό;», τον ρωτήσαμε. «Σε απλά ελληνικά, ότι δεν είναι πια υπουργός του Σαμαρά», ήλθε η, εν είδει κεραυνού, απάντηση του συνομιλητή μας. Συμπερασματικώς, «ο Γ. Στουρνάρας δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, οφείλει να τα ξεκαθαρίζει ο ίδιος, προκειμένου να έχουμε καλή συνεργασία»
 
«Δεν πρέπει να επιτρέπονται σκιές στη θεσμική μας συνεργασία», συνέχισε ο συνομιλητής μας, που μας είπε όμως και κάτι ακόμη για την υπόθεση που μονοπώλησε τα ΜΜΕ από την περασμένη Πέμπτη. «Oι διαρροές που συσχετίζουν την έρευνα κατά της συζύγου του με την Attica Bank δεν βοηθούν», κατέληξε.