Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου, βρέθηκε στο επίκεντρο της εκπομπής Ακραίως, με τον Τάκη Χατζή, στον ΣΚΑΪ, με καλεσμένους τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, τη βουλευτή της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ και τον πρώην υπουργό Θοδωρή Ρουσόπουλο.

Τα πυρά της κ. Καφαντάρη συγκέντρωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μίλησε καθόλου για τα εργασιακά". Η κ. Καφαντάρη πρόσθεσε ότι "Το ζητούμενο για τη χώρα είναι το δίκαιο φορολογικό σύστημα. Είμαστε σε μεταβατική φάση για να βγει η χώρα από την επιτροπεία. Είναι εθνικό ζήτημα η διαπραγμάτευση, δεν είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ και ζητούμενο να επανέλθει η χώρα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. Στόχος μας η δίκαιη ανάπτυξη - Θέλουμε επενδύσεις".

Η κ. Καφαντάρη επισήμανε πως "έχουμε αναλάβει να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, με την κοινωνία όρθια. Η Αριστερά έχει δείξει ότι στα δύσκολα μπαίνει μπροστά. Αυτό συμβαίνει και τώρα".

Από την πλευρά της η κ. Βόζενμπεργκ τόνισε, αναφερόμενη στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη πως "για πρώτη φορά, πολιτικός αρχηγός στη ΔΕΘ αναφέρεται σε συγκεκριμένους κωδικούς-ποσά. Στόχοι μας είναι η μείωση φόρων, η μείωση δαπανών και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας" ενώ χαρακτήρισε "μαϊμού" την αριστερή κυβέρνηση. 

Η κ. Βόζενμπεργκ συμπλήρωσε μάλιστα πως "Όταν ο κ. Μητσοτάκης προτείνει συγκεκριμένα μέτρα είναι μέσα στον ιδεολογικό του πυρήνα. Η κυβέρνηση δεν πιστεύει τις αποκρατικοποιήσεις που κάνει", ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση "να αντικρούσει με στοιχεία ένα προς ένα αυτά που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης".

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει αυτά που λέει" τόνισε ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Θοδωρής Ρουσόουλος και πρόσθεσε: "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάζεται να πάρει σκληρές αποφάσεις και το ξέρει. Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση".