Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε εκλογές και χαρακτήρισε "επικίνδυνη" την κυβέρνηση.

Πρότεινα ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής κοστολόγησα το ύψος του οικονομικού προγράμματος, κατά συνέπεια το σχέδιο που προτείναμε είναι απολύτως εφαρμόσιμο, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την χθεσινοβραδινή ομιλία του στη ΔΕΘ, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα.

Είπα όμως ότι αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους το ύψος των πλεονασμάτων. Πιστεύουμε ότι μπορούμε γιατί είμαστε αξιόπιστοι. Μπορούμε να τους πείσουμε, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι εκλογές έχουν ένα κόστος αλλά η παραμονή της Κυβέρνησης είναι ακόμα πιο ακριβή

Ένας τρόπος υπάρχει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, με τις εκλογές, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ.

Πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, όχι μόνο γα την οικονομία αλλά γιατί υπονομεύει τους θεσμούς, πρόσθεσε για να συνπληρώσει στη συνέχεια: Έχω μιλήσει εκτεταμένα για αυτό έχω στείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση ότι η Βουλή λειτουργεί στα όρια της συνταγματικότητας. Οι εκλογές έχουν ένα κόστος αλλά η παραμονή της Κυβέρνησης είναι ακόμα πιο ακριβή.

Λόγω των καθυστερήσεων δεν έχουν εισπραχθεί 2,8 δισ. ευρώ

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ είπε ότι ενώ ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το τρίτο πρόγραμμα, καθυστέρησε 8 μήνες να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση με αποτέλεσμα τον κόφτη.

Υπάρχουν 2,8 δισ. ευρώ που δεν έχουν ακόμα εκταμιευθεί λόγω των καθυστερήσεων, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξέφρασε την απορία για την καθυστέρηση.

Και σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα αναζητήσω ευρύτερες συμμαχίες για να προχωρήσει ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό έργο

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ, ερωτηθείς για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είπε ότι δεν βιάζεται εκείνος για εκλογές αλλά το 85% των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι και σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες για να προχωρήσει ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό έργο.

Η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά και δεν θα ορίσει αριθμητικά τις τηλεοπτικές άδειες

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ, ερωτηθείς για τις τηλεοπτικές άδειες, επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει υποστηρίξει πως ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.

Τόνισε ότι εγείρονται σοβαρά θέματα για τα πόθεν έσχεν των υπερθεματιστών και πρόσθεσε: «Άκουσα τον κ. Τσίπρα, να λέει, πως όποιου υπερθεματιστή το πόθεν έσχες είναι προβληματικό, η άδεια θα πάει στον επόμενο».

«Αλήθεια;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης,«δεν έγινε έλεγχος στα Πόθεν Έσχες;»

Πάντως υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά και δεν θα ορίσει αριθμητικά τις άδειες. Θέλουμε πολυφωνία και όχι έλεγχο , είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Το θέμα του κ. Γεωργίου για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στη δικαιοσύνη

Το θέμα του κ. Γεωργίου είναι στη δικαιοσύνη, δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο, είπε ο ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ, για την υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως το 2009 ο Κώστας Καραμανλή ζητούσε εθνική συνεννόηση, λίγο καιρό μετά ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδιζε τις εκλογές με το «λεφτά υπάρχουν», ωστόσο 8 μήνες μετά μπήκαμε στο πρώτο πρόγραμμα.

Διαφωνούμε με τον κ. Τσίπρα, έχουμε άλλο ιδεολογικό προσανατολισμό

Διαφωνούμε με τον κ. Τσίπρα έχουμε άλλο ιδεολογικό προσανατολισμό, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ.

Σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι δεν θα σηκώσει τους τόνους, αλλά σε ερώτηση για τη δήλωση του Πρωθυπουργού, περί σύλληψης στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι δεν είναι σωστό να αφήνονται υπονοούμενα για τη σύλληψη του.

Ο Κ. Τσίπρας φοράει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή αλλά στην ουσία διώχνει τις επενδύσεις

Ο Κ. Τσίπρας φοράει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή αλλά στην ουσία διώχνει τις επενδύσεις, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ.

Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα διαθέτει στελεχιακό δυναμικό και έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα για να προσελκύσει επενδύσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα εμπλουτιστεί με αρκετά εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα

Σημαντική ανανέωση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ, με ποιούς θα κυβερνήσει.

Υπογράμμισε ότι δεν θα κάνει εκπτώσεις στην αξιοκρατία, και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα εμπλουτιστεί με αρκετά εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Υπογράμμισε δε, πως όλοι αξιολογούνται καθημερινά, όπως και ο ίδιος.

Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν και δεν είναι ατζέντα ούτε αριστερή, ούτε δεξιά

Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ανάκαμψης, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ, ερωτηθείς για το δόγμα νόμος και τάξη.

Υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί πολιτικά και επιχειρησιακά με τους μπαχαλάκηδες. Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν και δεν είναι ατζέντα ούτε αριστερή, ούτε δεξιά, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα

Όπως ζητώ ανταγωνισμό στους τηλεοπτικούς σταθμούς, έτσι ζητώ ανταγωνισμό και στις τράπεζες τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ.

Πιστεύω, πρόσθεσε, ότι θα πρέπει να υπάρχουν και μη συστημικές τράπεζες. Το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε δε, ότι περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον Γιάννη Στουρνάρα.

Θα επανέλθει το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση

Η ΝΔ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ, ερωτηθείς εάν θα ψηφίσουν το κόμμα του οι δημόσιοι υπάλληλοι.

"Όταν δεν υπάρχει αξιολόγηση, ο καλός υπάλληλος χάνεται ανάμεσα στους κακούς υπαλλήλους" είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ συμπλήρωσε ότι θα επαναφέρει και το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση το οποίο είχε ετοιμάσει ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Υπογράμμισε πάντως την ανάγκη να υπάρξει ελαστικότητα ώστε να μην υπάρχουν δημόσιες επιχειρήσεις με υπεράριθμο αριθμό εργαζομένων και άλλοι οργανισμοί οι οποίοι να μην έχουν υπαλλήλους.

Θα καθόμουν στο ίδιο τραπέζι με τον Αλ. Τσίπρα για τη διευθέτηση του χρέους 

Το πρόγραμμα της ΝΔ δεν είναι στον αέρα, μίλησα για περικοπές φορολογικών συντελεστών με παράλληλη περικοπή δαπανών, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ.

Ενώ ερωτηθείς για τη μείωση των πλεονασμάτων, υπενθύμισε πως πρώτος έβαλε το θέμα ο ίδιος, ακολούθησε ο Γιάννης Στουρνάρας και στη συνέχεια ο Α. Τσίπρας, όμως ο πρωθυπουργός δεν είναι αξιόπιστος και δεν μπορεί να το διαπραγματευτεί με τους εταίρους, τόνισε.

Για το χρέος είπε ότι πράγματι χρειάζεται διευθέτηση αλλά να προηγηθούν άλλα πράγματα, ενώ ερωτηθείς εάν θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα για τη διευθέτηση του, απάντησε θετικά.

Τεράστιο το χρηματοδοτικό κενό στην πραγματική οικονομία

Υπάρχει τεράστιο χρηματοδοτικό κενό στην πραγματική οικονομία, οι τράπεζες θα μπορούσαν να προσφέρουν αυτή τη ρευστότητα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ.

Ερωτηθείς για τον αφελληνισμό των τραπεζών απάντησε πως υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στους χειρισμούς του κ Τσίπρα και του κ Βαρουφάκη. Όπως πάντως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης αυτά ανήκουν στο παρελθόν, θα πρέπει να δούμε από εδώ και πέρα τι θα γίνει.

Ο Κ. Μητσοτάκης , αναφέρθηκε και στην ανάγκη επιστροφής των καταθέσεων που θα γίνει μόλις αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.

Περάσαμε από το σανό στα βοσκοτόπια

Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις αναφορικά με τους υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ. απάντησε: «Περάσαμε από το σανό στα βοσκοτόπια» και χαρακτήρισε όλες αυτές τις αποκαλύψεις γελοιότητες.

Επέμεινε να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι υπερθεματιστές.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι έχουμε ζήσει τη δεκαετία του ‘80 περιστατικά τύπου Κοσκωτά, δεν χρειάζεται να γυρίσουμε σε αυτά.

Απόλυτη εμπιστοσύνη στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

Την απόλυτη εμπιστοσύνη στην κοινοβουλευτική του ομάδα εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ.

Ερωτηθείς για τους αντιπροέδρους του κόμματος είπε ότι δεν θα κάνει δηλώσεις , ενώ ερωτηθείς για την αξιολόγηση είπε ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι ακόμα και ο ίδιος.

Ο κόφτης στην ουσία βρίσκεται σε ισχύ

Ο κόφτης στην ουσία βρίσκεται σε ισχύ, εάν αναλογιστούμε ότ κυρίως πληρώνονται δημόσιο και συντάξεις , τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ.

Το επιχειρείν στραγγαλίζεται, η υπερφορολόγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές στέλνουν πολλές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, υπογράμμισε.

Ένα μέρος των επιχειρηματιών και δεν αναφέρομαι μόνο σε εκείνους που έχουν τηλεοπτικά μέσα, έγινε κρατικοδίαιτος και ασχολήθηκε μόνο με το προσωπικό του συμφέρον και για αυτό είπα ότι πρέπει να τα αλλάξουμε όλα αυτά, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ.

Πρέπει το κράτος να παρεμβαίνει με τις αρμόδιες επιτροπές, όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού, και σίγουρα η δουλειά των επιχειρηματιών δεν είναι να συναναστρέφονται με τους πολιτικούς αλλά να επενδύουν στη χώρα τους. Να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να μένουν εδώ οι επιχειρηματίες.

Δεν επιτρέπω φωνές ξενοφοβίας στη ΝΔ

Δεν επιτρέπω φωνές ξενοφοβίας στη ΝΔ και θέλω να είμαι ξεκάθαρος, τόνισε ερωτηθείς για την προσφυγική κρίση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ.

Ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να ξέρουμε ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης, καθώς δεν τηρήθηκε τίποτα από όσα συμφωνήσαμε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως για παράδειγμα ο διαχωρισμός προσφύγων- οικονομικών μεταναστών, όπως οι χώροι φιλοξενίας.

"Όταν υπάρχουν κενά, έρχεται να τα καλύψει η ξενοφοβία" υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, αλλά καμία αλλαγή στο πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων

Χρειάζονται αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, αλλά καμία αλλαγή στο πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ, ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση των εργασιακών, που καθυστερεί τη δεύτερη αξιολόγηση.

Το άθροισμα των υποχρεώσεων ενός ελεύθερου επαγγελματία δεν του επιτρέπει να ανταπεξέλθει, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ.

Το πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων δεν θα λυθεί εάν δεν αλλάξει η σχέση των εργαζομένων. Επιβάλλεται η αποκλιμάκωση της ανεργίας , υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών.

Κάθε φορά που η ΝΔ θα βλέπει παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στο θεσμικό ρόλο του κεντρικού τραπεζίτη, θα το στηλιτεύει

"Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω το δικαστικό σκέλος" απάντησε τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ, ερωτηθείς για την υπόθεση Στουρνάρα και διευκρινίζοντας πως η ΝΔ σχολίασε διαρροές από το Μαξίμου.

Μάλιστα τόνισε ότι ο Κεντρικός Τραπεζίτης οφείλει να ενημερώσει για τη υπόθεση της Τράπεζα Αττικής, ενώ είπε ότι κάθε φορά που η ΝΔ θα βλέπει παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στο θεσμικό ρόλο του κεντρικού τραπεζίτη, θα το στηλιτεύει.

Σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών στους συνταξιούχους

Για σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών στους συνταξιούχους, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ. Τόνισε ότι πράγματι κάποια εισοδήματα βρίσκονται πολύ χαμηλά και θα πρέπει να διορθωθούν.

Σε άλλη ερώτηση “γιατί θέλει να γίνει πρωθυπουργός” απάντησε ότι δεν θέλει να γίνω πρωθυπουργός μιας αλυσίδας μνημονιακών πρωθυπουργών.

«Έχω απομυθοποιήσει την εξουσία, θέλω να ηγηθώ μιας προσπάθειας για να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της ηττοπάθειας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε πως είμαστε ένας προικισμένος λαός, που απογοητεύθηκε από την πολιτική ηγεσία, και, όπως τόνισε πρέπει να γεφυρωθεί η απόσταση πολιτικών – πολιτών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα υλοποιήσει πολύ γρήγορα το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η χώρα

Είπα ρητά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα υλοποιήσει πολύ γρήγορα το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η χώρα και αρκετές άλλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ.

Εκτίμησε δε, ότι θα κερδηθεί η αξιοπιστία της χώρας έναντι των δανειστών. Το πληρώσαμε το κόστος του ψέματος, δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι και η ΝΔ και ο ίδιος ξέρει να διαπραγματεύεται.

Πιστεύω στα περιφερειακά μέσα, αρκεί να είναι υγιείς επιχειρήσεις

Πιστεύω στα περιφερειακά μέσα, αρκεί να είναι υγιείς επιχειρήσεις, απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για το εάν η ΝΔ υποστηρίζει τον περιφερειακό τύπο, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ.

Όπως είπε, τόσο στα εθνικής εμβέλειας κανάλια έτσι και στα περιφερειακά ενδέχεται να υπάρχει διαπλοκή, και αυτό θα πρέπει να ελέγχεται, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και επανέλαβε πως σημαντικό για όλες τις επιχειρήσεις είναι η βιωσιμότητα.

Ο κ. Τσίπρας μετέτρεψε την αναθεώρηση του Συντάγματος σε επικοινωνιακή φιέστα

Ο κ. Τσίπρας μετέτρεψε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος, σε επικοινωνιακή φιέστα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ.

Επανέλαβε πως πάγια θέση της ΝΔ είναι πως το θέμα αυτό αφορά αποκλειστικά τη βουλή και εκεί πρέπει να ανοίξει.

Η ΝΔ θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο

Η ΝΔ θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Είπε πάντως ότι ο ίδιος ήταν διατεθειμένος να συνομιλήσει με τον κ. Τσίπρα για τις αλλαγές ακόμα και για το μπόνους, και σημείωσε ότι ο κ. Τσιίπρας επέλεξε τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ωστόσο επανέλαβε πως ως κυβέρνηση και με αυτοδυναμία θα επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες.

Η κυβέρνηση στήνει ένα νέο πελατειακό κράτος και δημιουργεί νέα γενιά συμβασιούχων

Η κυβέρνηση στήνει ένα νέο πελατειακό κράτος και δημιουργεί νέα γενιά συμβασιούχων, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ.

Υπενθύμισε ότι ο ίδιος ως υπουργός που προσπάθησε να τελειώσει το θέμα με τα πλαστά πτυχία που οδήγησαν στη μονιμοποίηση πολλών υπαλλήλων βρήκε σθεναρή αντίσταση και από στελέχη της σημερινής κυβέρνησης.

Τέλος υπογράμμισε πως είναι άλλο οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου για συγκεκριμένες ανάγκες και άλλο να τάζεις μέσω συμβάσεων τη μονιμοποίηση.