Σε ερώτηση του newpost και της Μαρίας Μπακοπούλου απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, αναφορικά με τους χαρακτηρισμούς Τσίπρα που έκανε λόγο για "αγαπημένο παιδί των δανειστών".

Ο κ. Τσίπρας είναι ενοχλημένος από αυτά που είπα. Εγώ μίλησα στην κοινωνία με συγκεκριμένο σχέδιο με ξεκάθαρη ιδεολογία για να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα και με την πίστη ότι η μείωση της ανεργίας προχωράει μόνο με επενδύσεις. Σίγουρα διαφωνούμε ως προς τον προσανατολισμό.

Δε θα σχολιάσω τις υπόλοιπες αναφορές και δε θα μπω σε αυτό το άγονο παιχνίδι να δηλητηριάσω την πολιτική ζωή. Ζητώ από τους πολίτες να συγκρίνουν την παρουσία του Τσίπρα με τη δική μου. Τους εχω εμπιστοσύνη.

Δεν είναι πολύ υγιές σε μια δημοκρατία ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για τη σύλληψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

Η τελευταία φράση του αρχηγού της ΝΔ, έχει να κάνει με την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, στην ομιλία του στην ΚΕ  του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε:

«Είπε χθες (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) ότι θα εξοικονομήσει 150 εκατ. ευρώ από τις προβλεπόμενες αυξήσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους. Δεν μας είπε τι θα σημαίνει αυτό για δασκάλους, γιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, που έχουν δει τους μισθούς τους να περικόπτονται κατά 40% από το2010. Ακουγα τους επικεφαλής συνδικαλιστές της αστυνομίας να απευθύνονται στον Χουλιαράκη που ψάχνει να βρει λύση και να λένε ότι θα τον συλλάβουν. Θα τους πρότεινα αυτές τις ημέρες να ανέβουν στη Θεσσαλονίκη για να συλλάβουν κάποιον, όχι τον Χουλιαράκη».