«Ο Κυρ. Μητσοτάκης έδωσε άριστες εξετάσεις ... στον ρόλο του μνημονιοφύλακα της κυβέρνησης Τσίπρα, ... στον ρόλο της πίεσης στην κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση των μεγάλων κεφαλαιακών συμφερόντων και την ταχύτερη προώθηση νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων», επισημαίνει, μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δήλωσή του για την ομιλία και τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, και τονίζει: Η Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε ότι αυτό που πρώτα απ' όλα έχει ανάγκη ο τόπος είναι να απαλλαγεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τον νεομνημονιακό Τσίπρα και τον παλαιομνημονιακό Μητσοτάκη, μαζί με τα μνημόνιά τους».

Συγκεκριμένα ο Παν. Λαφαζάνης αναφέρει στη δήλωσή του:

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης έδωσε άριστες εξετάσεις από τη συμπρωτεύουσα.

Άριστες εξετάσεις, όμως, στο ρόλο του μνημονιοφύλακα της κυβέρνησης Τσίπρα.

Άριστες εξετάσεις στο ρόλο της πίεσης στην κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση των μεγάλων κεφαλαιακών συμφερόντων και την ταχύτερη προώθηση νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων.

Άριστες εξετάσεις έδωσε, τέλος, με το δικό του μίνι πρόγραμμα υποσχέσεων της Θεσσαλονίκης, αντιγράφοντας σε εύκολα ψεύδη τον Αλέξη Τσίπρα του 2014.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης όμως έκανε ένα "μικρό" λάθος.

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν χρειάζεται καμία πίεση, κανέναν Μητσοτάκη και καμία μνημονιοφυλακή για να εφαρμόζει πλήρως και απολύτως, όπως και πράττει, το τρίτο μνημόνιο. Για να εφαρμόζει, δηλαδή, τις επιλογές σκληρής λιτότητας, εργασιακής διάλυσης και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης της χώρας.

Η Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε ότι αυτό που πρώτα απ' όλα έχει ανάγκη ο τόπος είναι να απαλλαγεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τον νεομνημονιακό Τσίπρα και τον παλαιομνημονιακό Μητσοτάκη, μαζί με τα μνημόνιά τους.

Η πατρίδας μας έχει ως απόλυτη προτεραιότητα μια νέα ανεξάρτητη αντιμνημονιακή πορεία, χωρίς λιτότητα, χωρίς εργασιακή διάλυση, χωρίς φορολεηλασία, χωρίς ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και χωρίς εθνική υποτέλεια, πράγματα που έχουν ως προϋπόθεση μια Ελλάδα το λαό της κυρίαρχο στο προσκήνιο, με εθνικό νόμισμα και σε σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ».