«Για τις μειώσεις φορών 1,5 δισ. ευρώ της πρώτης φάσης ο κ. Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να ρωτήσει την τρόικα», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν γίνεται επειδή στη ΝΔ είναι «μάγκες», αλλά επειδή υπάρχουν ισοδύναμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η ίδια η τρόικα είχε πει ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε αυτή την επιλογή της αύξησης των φόρων, ενώ υπάρχει και ο άλλος δρόμος της Ιρλανδίας και της Κύπρου. 

«Για το δεύτερο σκέλος των μειώσεων φορών που συναρτώνται με την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος προφανώς θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση» διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης.  «Όλοι εμείς που φτάναμε αυτά το πακέτο τα κοστολογήσαμε όλα» διαβεβαίωσε.

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι η λογική των δηλώσεων του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ θέτει στο επίκεντρο ακριβώς τον άνεργο και τον συνταξιούχο, καθώς με την ανάπτυξη έρχεται και βελτίωση εισοδημάτων. 

«Αποτελεί υπονόμευση της προσπάθειας μας να υιοθετήσουμε αιτήματα που φαίνονται δίκαια αλλά είναι ανεκπλήρωτα... Δεν θα αρχίσουμε να μοιράζουμε σοκολατίτσες και καραμελίτσες... Δεν θέλουμε να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ νο2, κόμμα της δημαγωγίας» . 

«Ο Τσακαλώτος πήγε από το 13% στο 24% το φόρο στα συσκευασμένα τρόφιμα και δείχνει ευαισθησία για τα εισιτήρια του θεάτρου» δήλωσε ακόμη ο κ. Χατζηδάκης.