current views are: 8

19 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση07:05

Στις ΗΠΑ ο Τσίπρας για τη Συνέλευση του ΟΗΕ

Στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για την διαχείριση των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών μεγάλης κλίμακας, θα απευθυνθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες

Δημοσίευση 07:05’

Στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για την διαχείριση των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών μεγάλης κλίμακας, θα απευθυνθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες

Στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για την διαχείριση των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών μεγάλης κλίμακας, θα απευθυνθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ο οποίος μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο της 71ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών..

Η έναρξη των εργασιών έχει οριστεί για τις 08.30, ενώ θα διαρκέσει έως τις 19.30 ώρα Νέας Υόρκης . Η ομιλία του πρωθυπουργού αναμένεται μεταξύ 12.00-13.00 ώρα Νέας Υόρκης.

Ακολουθεί ομιλία του κ. Τσίπρα κατά την διάρκεια της 4ης Στρογγυλής Τράπεζας της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για τη διαχείριση προσφυγικών-μεταναστευτικών μετακινήσεων μεγάλης κλίμακας: Global compact for responsibility-sharing for refugees; respect for international law.

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου θα δοθεί Δεξίωση Υποδοχής από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τιμήν των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:

  • Εκδήλωση Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης και του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την 1η επέτειο της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
  • Έναρξη της Γενικής Συζήτησης της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
  • Παράθεση επίσημου γεύματος από Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τιμήν των Επικεφαλής των Αντιπροσωπειών.
  • Σύνοδος των Ηγετών για το Προσφυγικό υπό τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
  • Ομιλία του πρωθυπουργού.

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί μεταξύ με τον Αρχιεπίσκοπο Aμερικής Δημήτριο, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν κι-μουν ενώ αργότερα θα απευθυνθεί στην ΓΣ του ΟΗΕ.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από την Ν. Υόρκη προς Βιέννη, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.


σχετικα αρθρα