Την αντίθεσή του σε επερχόμενες εκλογές διατύπωσε σε συνέντευξή του στο Βήμα FM ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας σε σχέση με την σύγκλιση της Κεντροαριστεράς, ότι ''θα γίνει με όσους ακολουθήσουν''.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο:

Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν είναι δυνατόν ανά επτάμηνο η χώρα να πηγαίνει σε εκλογές. Μόνο μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα, εδώ που βρίσκεται η χώρα αυτήν τη στιγμή. Γιατί αλλιώς το «φύγε εσύ- έλα εσύ», δεν μπορεί να λύσει αυτή τη στιγμή τα προβλήματα. Η χώρα είναι λίγο πριν βουλιάξει.

Για τις τηλεοπτικές άδειες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι ''έπρεπε να μπει τάξη σε ένα άναρχο τηλεοπτικό τοπίο. Ήταν ένα δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, που κακώς δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Επιτεύχθηκε αυτό; Το αντίθετο. Δεν είναι δυνατόν να μπει τάξη με μοναδικό κριτήριο το χρήμα, χωρίς τη λειτουργία του ΕΣΡ, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει. Προκαλείς ουσιαστικά μαύρο σε βιώσιμους σταθμούς''. 

Σε σχέση, τέλος, με τις προσπάθειες ''ένωσης'' της Κεντροαριστεράς τόνισε:

Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, είναι πολιτικό το ζήτημα και η χώρα έχει ανάγκη από μία ισχυρή προοδευτική παράταξη. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα πολιτικό κενό.

Προσωπικές στρατηγικές, αλαζονικές συμπεριφορές, τις οποίες βλέπουμε, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς θα γίνει, με όσους ακολουθήσουν. Να συμφωνήσουμε στο πολιτικό ζήτημα. Και το πολιτικό ζήτημα ποιο είναι; Ότι θέλουμε την αυτονομία του εγχειρήματος.