Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή την παρουσία τους στη ΔΕΘ εξαπέλυσε το ΚΚΕ τονίζοντας ότι ''ανταγωνίζονται για το ποιος μπορεί να εξασφαλίσει την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου''.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος:

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Τσίπρας και Μητσοτάκης, ανταγωνίζονται, ενώπιον των ευρωενωσιακών «εταίρων» τους και των επιχειρηματικών ομίλων, για το ποιος μπορεί να εξασφαλίσει απρόσκοπτα την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης και ταυτόχρονα τη χειραγώγηση του λαού.

Την ίδια στιγμή, το ΚΚΕ τονίζει ότι ''ο ΣΥΡΙΖΑ, με την τέχνη της εξαπάτησης, κοροϊδεύει το λαό ότι στο πλαίσιο των αντιλαϊκών μέτρων και αναδιαρθρώσεων, που απαρέγκλιτα υλοποιεί, θα βρει δήθεν «χαραμάδες» ανακούφισης των πιο φτωχών που οι ίδιοι δημιουργούν και πολλαπλασιάζουν.

Η ΝΔ διαφημίζει την αποφασιστικότητά της, ως γνήσιο παιδί του κεφαλαίου, να υλοποιήσει μέχρι κεραίας τις αναδιαρθρώσεις, που αυτό επιτάσσει. Προβάλλει το δικό της αντιλαϊκό μίγμα, όπου οι «λιγότεροι φόροι» αφορούν βασικά τους ομίλους, ενώ οι «λιγότερες κρατικές δαπάνες» τις ήδη κουτσουρεμένες κρατικές παροχές για τις λαϊκές ανάγκες''.

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

Ηδιαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ μπορεί, λοιπόν, να αποτυπωθεί και στο κυνικό κάλεσμα προς το λαό: «διάλεξε από ποια τσέπη θα στα πάρω, για να τα δώσω στο κεφάλαιο και περίμενε μήπως πέσει κανένα ψίχουλο απ’ την ανάκαμψη των κερδών του».