«Φαίνεται ότι στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, εφαρμόζεται συστηματικά η τακτική της διάκρισης ρόλων» δήλωσε μέσω ανακοίνωσης του ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο και για διγλωσσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε εκδηλώσεις ξενοφοβίας.

Οι παραπάνω δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούν τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την επεισοδιακή διαδήλωση που έλεβαν χώρο στη Μυτιλήνη με αίτημα την αποσυμφόρηση του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες. 

«Φαίνεται ότι στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, εφαρμόζεται συστηματικά η τακτική της διάκρισης ρόλων. Από τη μια, οι κ. Μητσοτάκης και Κουμουτσάκος, κάνουν δηλώσεις περί αντιρατσισμού. Από την άλλη, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπαρίστανται και χαιρετίζουν πρόσωπα και κινητοποιήσεις ακροδεξιών και ρατσιστών» αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Μετά την έμπρακτη στήριξη του Δημάρχου Ωραιοκάστρου από πληθώρα στελεχών της ΝΔ, με επικεφαλής τους κ. Βορίδη και Κυριαζίδη, ο κ. Χ. Αθανασίου απέστειλε χαιρετισμό σε κινητοποίηση, η οποία είχε και την στήριξη της αυτοαποκαλούμενης "Πατριωτικής Κίνησης Λέσβου", συμπαριστάμενος "στον αγνό αγώνα για τη διάσωση της Λέσβου", κατά τη διάρκεια της οποίας ξυλοκοπήθηκαν τρεις νεαρές γυναίκες. Την ίδια στιγμή, η ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ, υιοθετώντας μια κατασκευασμένη είδηση από ακροδεξιά ΜΜΕ, σπέρνει τον πανικό και υποδαυλίζει βίαιες αντιδράσεις εναντίον προσφύγων».

«Ας αποφασίσει, επιτέλους, ο κ. Μητσοτάκης. Θα συνταχθεί με την Ευρώπη της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, ή με τις ακραίες, ξενοφοβικές φωνές που τρέφουν τη μισαλλοδοξία; Και τα δύο μαζί δεν γίνεται».