current views are: 6

20 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση06:50

Μαίνεται ο «πόλεμος» Παππά – ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τη ΝΔ.  «Καμία πρωτοτυπία. Την ανακοίνωση της ΝΔ την έχουν γράψει οι φέροντες περούκα 

Δημοσίευση 06:50’

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τη ΝΔ.  «Καμία πρωτοτυπία. Την ανακοίνωση της ΝΔ την έχουν γράψει οι φέροντες περούκα 

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τη ΝΔ.  «Καμία πρωτοτυπία. Την ανακοίνωση της ΝΔ την έχουν γράψει οι φέροντες περούκα εδώ και τρεις μέρες» είναι η απάντηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην ανακοίνωση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Ο κ. Παππάς θα πρέπει να συνηθίζει στην ιδέα ότι η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών έχει ήδη γίνει μπούμεραγκ για τον ίδιο τον υπουργό – καναλάρχη, για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή τους» , αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της.  «Σήμερα μάλιστα, μετά τις αποκαλύψεις για τα δάνεια ενός εκ των πλειοδοτών, η υπόθεση εξελίσσεται σε κυβερνητικό Βατερλό» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας πως «όπως όμως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του κ. Παππά, τα νέα αυτά δεν πρέπει να φτάνουν στον τόπο των πολυήμερων τουριστικών περιηγήσέων του σε Καναδά και ΗΠΑ, περιηγήσεων που γίνονται με χρήματα των άγρια φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».
 
«Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα από την οποία είναι αποκομμένος ο κ. Παππάς, αν και είναι υπουργός … Επικρατείας!» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία. Είχε προηγηθεί σχόλιο του υπουργού Επικρατείας από τη Νέα Υόρκη σύμφωνα με το οποίο «Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. αδυνατεί να βγάλει την περούκα της διαπλοκής».

Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «ο διαγωνισμός έγινε, τα κριτήρια ήταν αυστηρά, ο οικονομικός έλεγχος γίνεται με το γράμμα του νόμου, οι υποψήφιοι -όπως δικαιούνται- κάνουν ενστάσεις ο ένας για τον άλλο. Ο καθένας ασκεί τα δικαιώματα του», για να επισημάνει ότι «τα χρήματα καταβάλλονται τις επόμενες μέρες». «Αυτά τα χρήματα υπόσχεται η Ν.Δ. να τα δώσει πίσω στους καναλάρχες», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και τονίζει: «Είναι ντροπή. Ντροπή μεγαλύτερη ακόμα και από τα 27 χρόνια απραξίας και διαπλοκής».

ΝΔ: Όσα αποκαλύπτονται έχουν οσμή σκανδάλου

Σε κοινή τους δήλωση, η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κώστας Καραμανλής, τόνισαν για την Τράπεζα Αττικής:

«Η Νέα Δημοκρατία, ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε επισημάνει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο τραπεζικό σύστημα από τη διαδικασία που επέλεξε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ιδίως, μάλιστα, στην περίπτωση των μη – συστημικών τραπεζών, όπως αυτή της Τράπεζας Αττικής, η διαδικασία που ακολουθήθηκε από την Κυβέρνηση χαρακτηρίστηκε από σοβαρές παραλείψεις και περίεργες μεθοδεύσεις. Γι’ αυτό και προκάλεσε ακόμα και την παρέμβαση τον περασμένο Μάρτιο, του SSM, του εποπτικού μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία δεν έχουν διαψευσθεί, η Τράπεζα της Ελλάδος στο πόρισμα της καταγράφει μεγάλο αριθμό δανειοδοτήσεων στον εργολάβο – καναλάρχη κ. Καλογρίτσα. Πιο συγκεκριμένα, ο εργολάβος χρηματοδοτήθηκε με 127.600.000 ευρώ  από την Τράπεζα Αττικής, ενώ τα 77.600.000 εξ αυτών, τα πήρε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, δηλαδή από το 2015 και μετά.

Από αυτά το 2015 είχε πάρει 55.000.000 ευρώ και από την αρχή του 2016 άλλα 22.600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το πόρισμα του ελέγχου που διενήργησε στην τράπεζα Αττικής, μικτό κλιμάκιο  της Τραπέζης της Ελλάδος και  του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ, στις 27 Ιουνίου 2016 πήρε από την τράπεζα  15.000.000 τα οποία φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Όλα αυτά που αποκαλύπτονται αναδεικνύουν έχουν οσμή μεγάλου σκανδάλου. Η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τα επικίνδυνα παιχνίδια με την Τράπεζα Αττικής. Να δώσει άμεσα το πόρισμα στη δημοσιότητα.

 

 

 


σχετικα αρθρα