''Ακραία νεοφιλελεύθερες'' χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Σημείωσε, επίσης, πως η στάση της ΝΔ την τελευταία περίοδο έρχεται σε αντίθεση με τα μέτρα που εξήγγειλε. «Υπάρχει μεγάλη αντίφαση όταν κ. Μητσοτάκης μιλάει για περικοπή 75.000.000 από προσλήψεις και απολύσεις στο δημόσιο, ενώ τόσο καιρό ολοφύρεται για ελλείψεις στην Παιδεία και την Υγεία» είπε ο Π. Ρήγας.

Σχολιάζοντας της εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για τον ΦΠΑ, επισήμανε πως η μείωση σε 11% και 22% αφ' ενός δεν είναι εφικτή και αφ' ετέρου σημαίνει κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ 6% που ισχύει σήμερα για φάρμακα και βιβλία.

 «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τηρεί μεν τη συμφωνία αλλά έχει υλοποιήσει και εξακολουθεί να υλοποιεί μέτρα για την προστασία των ευάλωτων ομάδων, των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας. Η Νέα Δημοκρατία, αντίθετα, σκοπεύει να εφαρμόσει ακραία νεοφιλελεύθερα και αντιλαϊκά μέτρα» υποστήριξε ο Π. Ρήγας.

Ερωτηθείς για το θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής, ο Πάνος Ρήγας ανέφερε πως ο νόμος θα τηρηθεί στο ακέραιο για όλους και πως καμία άδεια δεν θα δοθεί αν διαπιστωθεί φοροδιαφυγή.

«Το ζοφερό κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει η ΝΔ είναι καταστροφικό για την κοινωνία, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε. Η κυβέρνηση κατάφερε μέσα από μια απόλυτα διαφανή και δίκαιη διαδικασία να βάλει τέλος στο καθεστώς ανομίας που επικρατούσε στο τηλεοπτικό τοπίο και θα συνεχίσει να ακολουθεί και να εφαρμόζει κατά γράμμα όσα προβλέπει ο νόμος, κατέληξε.