current views are: 9

18 Απριλίου 2017
Δημοσίευση07:43

Ρήγας: Στόχος της κυβέρνησης το τέλος της επιτροπείας

Την ανάγκη να έλθει το τέλος της επιτροπείας και την προσήλωση της κυβέρνησης σε αυτό το στόχο διατύπωσε, μιλώντας στο Πρακτορείο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας υπογραμμίζοντας πως πολλές δυνάμεις επιχείρησαν να στρέψουν σε διαφορετική κατεύθυνση τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015, ωστόσο η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να τηρηθεί από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. 

Δημοσίευση 07:43’

Την ανάγκη να έλθει το τέλος της επιτροπείας και την προσήλωση της κυβέρνησης σε αυτό το στόχο διατύπωσε, μιλώντας στο Πρακτορείο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας υπογραμμίζοντας πως πολλές δυνάμεις επιχείρησαν να στρέψουν σε διαφορετική κατεύθυνση τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015, ωστόσο η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να τηρηθεί από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. 

Την ανάγκη να έλθει το τέλος της επιτροπείας και την προσήλωση της κυβέρνησης σε αυτό το στόχο διατύπωσε, μιλώντας στο Πρακτορείο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας υπογραμμίζοντας πως πολλές δυνάμεις επιχείρησαν να στρέψουν σε διαφορετική κατεύθυνση τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015, ωστόσο η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να τηρηθεί από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. 

«Έχει υπάρξει μια συμφωνία μετά από μεγάλη δική μας επιμονή, η καθυστέρηση δεν οφειλόταν σε μας, κάτι πλέον το οποίο καταλαβαίνει ο κάθε πολίτης. Πολλοί προσπάθησαν να στρέψουν τη συμφωνία σε άλλη κατεύθυνση, από εκείνα που είχαν συμφωνηθεί τον Αύγουστο του 2015. Δώσαμε μια μάχη για να γίνει πράξη αυτή η συμφωνία, από όλες τις μεριές» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ρήγας.

«Ενδιαφερόμαστε να προχωρήσει η ανάπτυξη στη χώρα» τόνισε στο «Πρακτορείο 104,9Fm» ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερθείς στα παράλογα, όπως είπε, μέτρα του ΔΝΤ, σημείωσε πως «τα μέτρα που ζητούσαν από το Ταμείο δεν θα τα παίρναμε γιατί δεν δικαιολογούταν ούτε από την πορεία της οικονομίας της χώρας. Το θέμα του χρέους βέβαια έχει τώρα μπει στο τραπέζι. Έχει αναγνωριστεί από όλους ότι δεν είναι βιώσιμο, ενώ ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα των πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο κ. Ρήγας, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ΝΔ η οποία, όπως τόνισε, θεωρούσε βιώσιμο το χρέος.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε μέσω του «Πρακτορείου 104,9Fm» στην εκτίμηση «ότι δίνεται η δυνατότητα η χώρα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και να βγει στις αγορές» και συμπλήρωσε ότι «το 2018 βάσει και των οικονομικών δεδομένων της χώρας θα μπορέσει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση ορισμένων μέτρων».

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα εν αναμονή της εαρινής συνόδου του Ταμείου, ο κ. Ρήγας απάντησε στο «Πρακτορείο 104,9Fm»: «Κοιτάξτε, το ΔΝΤ λέει κάτι πολύ σωστό για το χρέος από εκεί και πέρα δεν θα πρέπει να εξαρτάται η συμμετοχή του από εάν θα πάρουμε μέτρα λιτότητας που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τους Έλληνες πολίτες».

Ο Παναγιώτης Ρήγας χαρακτήρισε μεγάλη νίκη τις εξελίξεις για τα εργασιακά υπογραμμίζοντας πως σε μια αγορά σε απορύθμιση δεν μπορείς να παρέμβεις περαιτέρω. «Θέλουμε να βγει η χώρα από την επιτροπεία και αυτό δεν αλλάζει» είπε και προσέθεσε: «Πρέπει ο ελληνικός λαός που υπέφερε αυτά τα χρόνια, να συμμετάσχει στην ανάπτυξη». 

Ερωτηθείς για την κριτική που ακούγεται από στελέχη του κόμματος, όπως ο Νίκος Φίλης, για το πρόγραμμα, είπε: «Όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση που πρέπει να κάνεις πολλές επιλογές είναι πλούτος να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά έχουμε μια πορεία και δεν πρέπει να κάνουμε αποδρομή» τόνισε στο «Πρακτορείο 104,9Fm» ο κ. Ρήγας και αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση για τη στήριξη των ευάλωτων στρωμάτων.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε δύσκολα τα πράγματα ωστόσο υπογράμμισε ότι «υπάρχει μια απόφαση από την ΚΕ που λέει ότι είμαστε σε αυτή την πορεία και θα μείνουμε σε αυτή. Θα κριθούμε στο τέλος του 2018».

Ερωτηθείς για το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα, ο κ. Ρήγας είπε ότι «ο τουρκικός λαός έκανε μια επιλογή, πρέπει να κρατηθεί από την τουρκική κυβέρνηση το κράτος δικαίου και οι σχέσεις καλής γειτονίας προς όφελος των λαών». Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε πως η διαχείριση του αποτελέσματος πέφτει στον πρόεδρο Ερντογάν και στον τουρκικό λαό. 
«Έχουμε μια σταθερή στάση όλα τα χρόνια με πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική. Είμαστε μια χώρα σταθερότητας, εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η διατήρηση  της ειρήνης στην περιοχή γιατί τα προβλήματα -οικονομικά και κοινωνικά- δεν λύνονται διαφορετικά», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ρήγας.

 


σχετικα αρθρα