«Για πρώτη φορά, η κυβέρνηση βάζει τους κανόνες και οι ολιγάρχες προσαρμόζονται», τόνισε η Ελένη Αυλωνίτου, σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

Οι κανάλαρχες στριμώχτηκαν και πρέπει να πληρώσουν. Πλέον δεν μπορούν να έχουν εργαζομένους που δουλεύουν «μαύρα» ή με μπλοκάκι. Ο Καλογρίτσας ελέγχεται εδώ και έναν χρόνο. Σε αυτή την κυβέρνηση υπάρχει ισονομία. Αν ο Καλογρίτσας δεν μπορεί να πληρώσει, η άδεια θα πάει στον επόμενο, αλλά εφόσον είναι νόμιμο το πόθεν έσχες του και μπορεί να πληρώσει θα πάρει την άδεια.

«Εφόσον δεν είναι νόμιμος (σ.σ. ο Καλογρίτσας) θα χάσει την άδεια», επανέλαβε η κυρία Αυλωνίτου και πρόσθεσε πως:

Τα κανάλια μέχρι τώρα λειτουργούσαν με προσωρινές άδειες. Για πρώτη φορά έγινε διαγωνισμός και αποδείχθηκε ότι το τίμημα ήταν πολύ μεγάλο. Οι καναλάρχες κρύφτηκαν πίσω από την αντιπολίτευση για να μην συσταθεί το ΕΣΡ και για να μην γίνει ο διαγωνισμός.

Όσον αφορά το προσφυγικό - μεταναστευτικό, η κυρία Αυλωνίτου είπε:

Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει κάποιο λάθος, αλλά δεχτήκαμε μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών. Το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό, η Ελλάδα δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της. Πρέπει να αναλάβει δράση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν υπήρχε ποτέ πολιτική ανοιχτών συνόρων. Όταν έχεις θαλάσσια σύνορα, κάποια βαρκούλα με μετανάστες θα περάσει. Δεν μπορείς να τους πνίξεις. Γίνεται έλεγχος, αλλά το θέμα είναι να γυρίζουν πίσω όσοι δεν παίρνουν την ιδιότητα του πρόσφυγα.