Σε μια συμβολική ημέρα, στα πρώτα γενέθλια της κυβέρνησης, έλαβε χώρα η σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες, στην οποία διατυπώθηκε σε υψηλούς τόνους η ανάγκη να ριχθεί άπλετο φως και να απαντηθούν τα ερωτήματα που υπάρχουν γύρω από το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών στον διαγωνισμό. 

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, ζήτησε να γίνει συνολική συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και σημείωσε ότι αποτελεί αυτό αίτημα του πολιτικού συστήματος, στο οποίο δεν ανταποκρίνεται η κυβερνητική πλειοψηφία.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιάρας ''ο διαγωνισμός ειναι έωλος και πρέπει να γινει συνολική συζήτηση στην αρμόδια επιτροπη''.  

Τελικά, οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν, με αίτημα της μειοψηφίας, που έκανε χρήση των δυνατοτήτων που της δίνει ο κανονισμός της Βουλής, γι’ αυτό και ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι η κυβέρνηση ''σύρεται από τη μειοψηφία''.

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποχαιρετήσει οριστικά το ηθικό πλεονέκτημα», ανέφερε ο κ. Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας ότι είναι επιβεβλημένος ο έλεγχος και η προέλευση και τρόπος απόκτησης των χρημάτων των υπερθεματιστών. 

«Αυτό που υπήρξε η ναυαρχίδα της κυβέρνησης για την διαφάνεια και τη δημοκρατία, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θέλει να συζητηθεί» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης: Θα έρθουν τελικά ολοι αλλα η πλειοψηφία δεν συμφωνησε. Εγείρονται τεράστια θεματα. Υπαρχει άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει σε ένα θεμα διαφάνειας. 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι:

Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει σε μία υπόθεση διαφάνειας, συνιστά την πλήρη απονομιμοποίηση του διαγωνισμού.

Πρόσθεσε, δε, ότι έχει καταρρεύσει ο διαγωνισμός στη συνείδηση των πολιτών. 

Ο κ. Βορίδης, επίσης, προέβλεψε ότι καθώς υπάρχουν παρατυπίες και ενδεχομένως παρανομίες, θα δοθεί συνέχεια στην Δικαιοσύνη, ενώ σημείωσε ότι «Τράπεζα Αττικής, Σπίρτζης, Καραμπάτσος, κυβέρνηση, Καλογρίτσας, πενταμελής επιτροπή του διαγωνισμού, όλα αυτά φαίνεται να σχετίζονται μεταξύ τους».